"Hidro-kop" potpisao ugovor vrijedan 2,4 miliona KM

06.02.2017. 14:57 / Izvor: Akta.ba
'Hidro-kop' potpisao ugovor vrijedan 2,4 miliona KM

Načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović i predstavnici preduzeća "Hidro-kop" iz Banjaluke potpisali su ugovor o izgradnji vodovodnog sistema.

Načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović i predstavnici preduzeća "Hidro-kop" iz Banjaluke potpisali su ugovor o izgradnji vodovodnog sistema u ovoj opštini u vrijednosti od 2,4 miliona KM bez PDV-a.
Nakon potpisivanja ugovora, Karapetrović je rekao novinarima da je riječ o veoma značajnom projektu za opštinu Laktaše, koji je urađen za potrebe 400 novih priključaka na lokalitetima Trišića brdo, Berića brdo, Crnjića glavica i Kriškovce.

"Osim vodovodnih priključaka, ovim sredstvima obuhvaćeni su i radovi na izvorištu Aleksandrovac za vodovodni sistem u Lijevče polju, te istražni radovi na pronalaženju novih količina vode u rejonu Velikog Blaška", pojasnio je Karapetrović.

Pomoćnik ministra finansija Republike Srpske Radmila Mihić rekla je novinarima da je ovo druga faza u okviru Projekta vodovod i kanalizacija Republike Srpske za koji je participiralo 30 opština Republike Srpske.
Mihićeva, koja je i šef tima za realizaciju Projekta vodovod i kanalizacija Republike Srpske, istakla je da je u prethodne četiri godine u nove vodovodne i kanalizacione sisteme širom Republike Srpske uloženo više od 72 miliona KM, uglavnom sredstvima Evropske investicione banke.

"Zadovoljni smo činjenicom da su prethodne investicije pratile i grant sredstva EU i švedske Razvojne agencije jer ti grantovi pomažu našim opštinama da dođu do ovih strateških i kapitalnih investicija", istakla je Mihićeva.

Ona je napomenula da je i prvu fazu izgradnje sistema vodosnabdijevanja u opštini Laktaši pomogao grant EU u vrijednosti od 1,2 miliona evra.

Tehnički direktor preduzeća "Hidro-kop" Banjaluka Duško Babić rekao je novinarima da je ovo preduzeće kao izvođač spremno za početak radova čim to dozvole vremenski uslovi. 

"Ovo je značajan projekat za naše preduzeće i obezbjeđenje posla radnicima. Uvjeren sam da ćemo radove okončati i prije roka od 12 mjeseci", dodao je Babić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije