Bijeljina i Brčko u zajedničkim infrastrukturnim projektima

05.05.2017. 13:18 / Izvor: Akta.ba
Bijeljina i Brčko u zajedničkim infrastrukturnim projektima

U Bijeljini je jučer u radnoj posjeti boravio gradonačelnik Brčko Distrikta Siniša Milić, koji je sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem.

U Bijeljini je jučer u radnoj posjeti boravio gradonačelnik Brčko Distrikta Siniša Milić, koji je sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem razgovarao o važnim infrastrukturnim projektima od kojih će korist imati i Bijeljina i Brčko.

Dva gradonačelnika su ocijenili da su Brčko i Bijeljina upućeni na saradnju, s obzirom na geografsku povezanost, slične privredne potencijale i zajedničke infrastrukturne potrebe. Među najvažnijim infrastrukturnim potrebama izdvajaju se pruga i auto-put Bijeljina-Brčko, kao i ideja da se, nakon što gas stigne do Bijeljine, transportni gasovod produži do Brčkog.

Takođe, razgovarano je i o saradnji u oblasti odlaganja otpada i načinima za unapređenjem stanja u ovoj oblasti, a gradonačenici Milić i Mićić sa saradnicima su posjetili poslovno-industrijske zone.

"Ovakvi vidovi razmjene iskustava su od izuzetnog značaja. Mi smo trenutno u fazi donošenja Zakona o poslovnim zonama i veoma nam je korisno da vidimo na koji način je Bijeljina razvila ovaj koncept. Sigurni smo da odavde možemo preuzeti pozitivna iskustva, koja ćemo iskoristiti u skladu sa našim zakonskim i praktičnim rješenjima", naveo je gradonačelnik Milić.

Gradonačelnik Mićić je podsjetio da Bijeljina ima četiri poslovno-industrijske zone, kao i da je to siguran put do razvoja privrede i otvaranja novih radnih mjesta. On se osvrnuo i na pogodnosti predviđene za investitore u Poslovno-industrijskoj zoni 2, te najavio da će lokalna uprava nastaviti da ulaže u razvoj ovog poslovnog koncepta.

"Najniža početna cijena zemljišta u poslovno-industrijskim zonama je 10 KM po kvadratnom metru, a Gradska uprava je obezbijedila struju, vodu i javnu rasvjetu. Očekujemo da će do kraja godine biti asfaltirane sve saobraćajnice, a biće izgrađena i kišna i fekalna kanalizacija. Slijedi izgradnja trafostanice koja će opsluživati čitavo područje ove zone, za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno oko 100.000 KM. Takođe, vrlo brzo će biti omogućeno i priključenje na gasovod", istakao je Mićić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije