EBRD zainteresiran za podršku obnovi Unsko-sanske pruge

23.06.2017. 08:14 / Izvor: Fena
EBRD zainteresiran za podršku obnovi Unsko-sanske pruge

Ministar Jusko upoznao je predstavnike EBRD-a o aktivnostima koje se provode u Bosni i Hercegovini.

Predstavnici EBRD-a izrazili su veliko interesovanje za podršku obnovi Unsko-sanske pruge, ističući njen značaj zbog blizine luka u Republici Hrvatskoj, saopćeno je nakon jučerašnjeg radnog sastanka ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismira Juske s direktorom EBRD-a za zapadni Balkan Holgerom Muentom, kao i direktorom EBRD predstavništva u BiH Ianom Brownom.

U saopćenju Ministarstva komunkacija i prometa BiH navedno je da je ministar Jusko zahvalio predstavnicima EBRD-a za dosadašnje aktivnosti koje su za posljedicu imale podršku daljnjem razvoju infrastrukture Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je razgovarano o pripremama za predstojeći samit zemalja zapadnog Balkana u Trstu te o trenutnim i budućim aktivnostima podrške EBRD-a razvoju infrastrukture svih vidova prometa u Bosni i Hercegovini.

Ministar Jusko upoznao je predstavnike EBRD-a o aktivnostima koje se provode u Bosni i Hercegovini kad je riječ o potpisivanju sporazuma o osnivanju Prometne zajednice, kao i onim koje se provode s ciljem obavljanja pregovora između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o graničnim prijelazima na Koridoru 5-C za željeznički promet. 

S obzirom na aktivno učešće EBRD-a u realizaciji dosadašnjih infrastrukturnih projekata u Bosni i Hercegovini, ministar Jusko je istakao daljnji značaj podrške EBRD-a ne samo razvoju cestovne infrastrukture Bosne i Hercegovine nego i razvoju infrastrukture drugih vidova prometa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije