Grad Sarajevo će kandidirati projekte za finansijsku podršku EU

18.09.2017. 16:16 / Izvor: Akta.ba
Grad Sarajevo će kandidirati projekte za finansijsku podršku EU

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka sastao se danas u Vijećnici sa ambasadorom Larsom-Gunnarom Wigemarkom, šefom Delegacije Evropske unije u BiH

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka sastao se danas u Vijećnici sa ambasadorom Larsom-Gunnarom Wigemarkom, šefom Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnim predstavnikom EU.

Gradonačelnik Skaka je upoznao ambasadora Wigemarka sa aktuelnim gradskim infrastrukturnim projektima, posebno sa dinamikom radova na izgradnji Trebevićke žičare i pratećih objekata. Dogovoreno je da Grad Sarajevo kandidira ideje i projekte, koji bi se realizovali uz mogućnost finansijske podrške Evropske unije u BiH, a sve u cilju poboljšanja kvalitete života građana bh. prijestolnice.

Tokom današnjeg radnog sastanka razgovaralo se i o toku priprema organizacije Evropskog zimskog omladinskog olimpijskog festivala – EYOF-a, čiji će domaćini biti Sarajevo i Istočno Sarajevo u februaru 2019. godine.

Istakavši značaj i ulogu Evropske unije u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, Skaka je izrazio uvjerenje u nastavak i intenziviranje partnerskih odnosa i buduće dobre saradnje između Grada Sarajeva i EU u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije