Hager Sarajevo u Vogošći gradi novu skladišno - administrativnu zgradu

07.08.2017. 10:31 / Izvor: Akta.ba
Hager Sarajevo u Vogošći gradi novu skladišno - administrativnu zgradu

Armiranobetonsku konstrukciju budućeg objakta radila je kompanija Baupartner dok je kompanija P+R Plastika d.o.o. iz Vogošće glavni investitor.

Hager grupa vodeći ponuđač rješenja i usluge za elektrotehničke istalacije u stanogradnji, industriji i namjenskoj gradnji u Vogošći gradi svoju novu skladišno - administrativnu zgradu.

Procijenjena investicijske vrijednost ovog objekta je oko milion KM.

Iz kompanije Hager Sarajevo su za Akta.ba kazali da će se budući objekat prostirati na površini od 1.640 m kvadratnih i imat će tri sprata. Planirano je da bude završena do kraja 2017. godine.

Sam objekat će biti podijeljen u dvije cjeline, skladišnu i administrativnu.

"Objekat koji gradimo je namijenjen za potrebe skladištenja ali i kao administrativni prostor. S obzirom da je posao u porastu ova investicija će nam omogućiti bolje poslovanje u narednom periodu", rekli su iz kompanije.

Armiranobetonsku konstrukciju budućeg objakta radila je kompanija Baupartner dok je kompanija P+R Plastika d.o.o. iz Vogošće glavni investitor .

Hager Grupa osnovana je 1955. godine od strane Hermana i Dr. Oswalda Hagera, zajedno sa njihovim ocem Petrom, i do danas je neovisno u privatnom vlasništvu porodično preduzeće sa sjedištem u Blieskastel-u, Njemačka.

Hager Grupa je kompanija koja posluje širom cijelog svijeta.

Ovaj brend karakterišu jednostavnost instalacije, udobniji rad i inovacije. U svojoj ponudi imaju vrhunske proizvode za distribuciju električne energije, provod kablova, sistema sobnih priključaka, programa prekidača i utičnica, upravljanje objektima ili sigurnosna tehnika kako u namjenskoj tako i u stanogradnji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije