Izgradnja druge faze južne longitudinale neće biti završena do septembra

15.07.2017. 11:10 / Izvor: Oslobođenje
Izgradnja druge faze južne longitudinale neće biti završena do septembra

Do zime ćemo pokušati da završimo armiranobetonske radove, a asfaltiranje ćemo ostaviti za proljeće, navodi Ajanović.

Svi radovi na izgradnji druge faze južne longitudinale neće biti završeni u ugovorenom roku, odnosno do septembra. Razlog je izmjena projekta izgradnje kružnog toka kod pekare AS, jer su mještani Hrasnog Brda tražili da se mogu direktno uključivati na kružni tok.

"Do kraja septembra mi ćemo završiti izgradnju potpornog zida na klizištu i trasu ceste od tog zida do pekare AS. Sporan je bio kružni tok, zbog čega se morao promijeniti projekat i to će malo usporiti radove. Očekujemo da ćemo projekt dobiti do kraja jula kako bismo počeli graditi rondo. Do zime ćemo pokušati da završimo armiranobetonske radove, a asfaltiranje ćemo ostaviti za proljeće. Dobili smo i građevinsku dozvolu za nastavak radova od pekare AS do Bosmala i taj dio ceste trebao bi biti završen do maja iduće godine", rekao je Enver Ajanović, izvršni direktor u firmi Euro-Asfalt.

On je dodao da su do sada urađene dvije trake saobraćajnice od pekare AS do stadiona Grbavica. Sada se gradi na drugoj strani stare saobraćajnice i saobraćaj se normalno odvija uključujući i nesmetan promet trolejbusa, intenzivno se gradi i potporni zid uz saobraćajnicu. Vrijednost izvođenja radova druge faze Južne longitudinale iznosi oko 14 miliona KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije