Ministarstvo izdvaja 100.000 KM za izgradnju dionice puta Knežina – Olovo

22.08.2017. 11:55 / Izvor: Akta.ba
Ministarstvo izdvaja 100.000 KM za izgradnju dionice puta Knežina – Olovo

Na ovaj način putem projekta, 2015. godine urađen je dio puta prema selu Parževići, kao i neki drugi infrastrukturni projekti.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić  je posjetio opštinu Sokolac, kako bi sa načelnikom Milovanom Bjelicom i njegovim saradnicima razgovarao o iznalaženju rješenja za realizaciju infrastrukturnih projekata, u područjima opštine gdje je naseljena povratnička populacija.

Sastanku su prisustvovali i načelnici opština Novi Grad Semir Efendić i opštine Olovo Džemal Memagić, Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo,kao i predstavnici povratničke populacije na području opštine Sokolac.

Prema riječima ministra Ramića, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica izdvojiće 100.000 KM za sufinansiranje projekta za izgradnju regionalnog dijela puta Sokolac – Olovo.

"Danas sam posjetio područja u kojima žive povratnici na području opštine Sokolac. Prema onome što sam vidio i čuo postoji veoma dobra saradnja sa lokalnom vlasti. Sa načelnikom smo razgovarali o tome kako da još bolje komunikacijski povežemo Olovo i Sokolac, zbog potrebe za privrednom saradnjom, kao i zbog oživljavanja naselja u kojima žive povratnici. Ministarstvo će izdvojiti oko 100.000 KM za finansiranje projekta izgradnje infrastrukture na području opštine Sokolac", rekao je Ramić.

Načelnik opštine Sokolac iskazao je zadovoljstvo današnjim sastankom, rekavši da je ovo još jedan u nizu projekata koji će biti sproveden u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH i Federalnog ministrastva raseljenih osoba i izbjeglica, a sve to zahvaljujući dobroj komunikaciji i saradnji sa povratničkim stanovništvom.

"Na ovaj način putem projekta, 2015. godine urađen je dio puta prema selu Parževići, kao i neki drugi infrastrukturni projekti. Sada ćemo aplicirati za dio puta od Knežine prema Olovu, tj. od mjesta Mangurići do Išerić Brda. Postoji još putnih pravaca koje bi trebali da riješimo, al ovo je sada prioritet. Veoma sam zadovoljan ishodom današnjeg sastanka. Opština Sokolac je uvijek spremna za saradnju, i nastavićemo u ovom zajedničkom pravcu", rekao je Bjelica.

Bjelica je dodao da treba pomenuti i projekat elektrifikacije u MZ Knežina, koji je sproveden u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, kao i zajednički projekat opština Sokolac i Rogatica – Izgradnja vodovoda Kula – Stjenice – Sočice koji se realizuje u saradnji sa Vijećem ministara BiH i pomenutog Ministarstva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije