Napreduju radovi na izgradnji novog centra MUP-a ZDK

24.07.2017. 14:50 / Izvor: Fena
Napreduju radovi na izgradnji novog centra MUP-a ZDK

Ministar unutrašnjih poslova ZDK-a Nikola Arsenić istakao je da je tempo izgradnje zadovoljavajući.

Radovi na izgradnji novog Centra za edukaciju policijskih službenika, prostorija za smještaj Specijalne policijske jedinice i centralnu arhivu MUP-a Zeničko-dobojskog kantona napreduju prema utvrđenoj dinamici i očekivati je da će biti završeni na vrijeme, rečeno je danas tokom posjete članova Vlade ZDK-a gradilištu modernog zdanja policijskog centra na lokalitetu "Lukovo polje".

Komesar policije MUPZDK-a Semir Šut, zajedno s predstavnicima izvođača radova zeničke kompanije "Almy", upoznali su premijera Vlade  Miralema Galijašević i ministre Nikolu Arsenića, Himzu Smajića i Fahrudina Čolakovića o do sada izvedenim radovima i kvaliteti gradnje, te o prostornim mogućnostima koje će imati novi policijski centar.

"Ovaj objekat je generacijski poduhvat za sve nas, jer se jednom u sto godina grade ovakavi objekti. Ovdje ćemo moći obučiti policajce fizičkim aktivnostima, policijskoj taktici i ukupnoj spremnosti, ali i poznavanju zakonskih propisa, kako bi odgovorili na sve potrebe građana te da bezbjednost u ZDK-u bude na što većem nivou. Naravno, sve to stvara pretpostavke  za stabilnost Bosne i Hercegovine u cijelosti",  kazao je komesar Šut.

Ministar unutrašnjih poslova ZDK-a Nikola Arsenić istakao je da je tempo izgradnje zadovoljavajući, jer je do sada završeno više od 30 posto predviđenih radova.

"Danas izražavam zadovoljstvo da smo svjedoci izgradnje jednog lijepog zdanja koje će poslužiti policiji za podizanje spremnosti i opće bezbjednosti u kantonu. Vlada ZDK-a je prihvatila ideju ministarstva i uspjela obezbijediti sredstva od šest i po miliona KM, a danas vidimo da radovi napreduju", kazao je premijer Galijašević nakon posjete gradilištu Centra.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije