Nova Romanija ide u zakup katarskom investitoru

24.07.2017. 15:06 / Izvor: SRNA
Nova Romanija ide u zakup katarskom investitoru

Uprava preduzeća za preradu drveta "Nova Romanija" sa Sokoca zaključiće ugovor sa katarskim investitorom o zakupu imovine

Uprava preduzeća za preradu drveta "Nova Romanija" sa Sokoca zaključiće ugovor sa katarskim investitorom o zakupu imovine ovog akcionarskog društva, ukoliko dobije garanciju od resornog ministarstva Srpske da će "Šume Republike Srpske" obezbijediti odgovarajuću količinu sirovine za njegov rad, odlučeno je na današnjoj Skupštini akcionara. 

Vršilac dužnosti direktora "Nove Romanije" Nada Amović Mačar naglasila je da je jedan od najbitnijih uslova da zainteresovani investitor za zakup registruje svoju firmu u Republici Srpskoj.

"Prema nacrtu ugovora o zakupu, investitor je obavezan da zakupninu uplati unaprijed, a tim sredstvima će biti isplaćene sve obaveze koje ima `Nova Romanija`", rekla je ona. 

Prema njenim riječima, prije svega će biti izmirene obaveze prema 54 radnika ovog preduzeća, kojima se duguje više od milion KM. 

Vršilac dužnosti direktora "Nove Romanije" naglasila je da će, prema nacrtu ugovora, iz dijela zakupnine biti izmirene obaveze i prema ostalim povjeriocima, koje su nešto manje od milion KM.

Amovićeva je naglasila da bi zainteresovani investitor u prvoj godini trebalo da zaposli oko 100 radnika, s tim da prioritet imaju radnici "Nove Romanije". 

"Ostaje nada da će ovaj posao, prema današnjoj odluci Skupštine akcionara `Nove Romanije`, biti blagovremeno urađen jer svaki mjesec odugovlačenja i čekanja novog rješenja donosi rast obaveze oko 50.000 KM", zaključila je Amovićeva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije