Općine se pripremaju za IPA projekte prekogranične suradnje

14.05.2017. 08:28 / Izvor: Akta.ba
Općine se pripremaju za IPA projekte prekogranične suradnje

Na sastanku iskazan interes za zajedničkim projektima i po novom javnom pozivu.

Načelnici općina Pelagićevo, Čelić, Donji Žabar i Šamac razgovarali su  o zajedničkim nastupima na projektima prekogranične suradnje s obzirom da se tijekom svibnja očekuje javni poziv za IPA projekte prekogranične suradnje između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić istakao je da Brčko trenutačno uspješno sudjeluje u jednom takvom projektu sa općinom Brod i općinama Šid i Sremska Mitrovica iz Republike Srbije te da je na sastanku iskazan interes za zajedničkim projektima i po novom javnom pozivu.

"Tri su tematske oblasti u okviru kojih bismo mogli aplicirati projekte, a to su zapošljavanje, mobilnost radne snage i suradnja u oblasti turizma. Drago mi je da su naši gosti iskazali interes da zajedničkim nastupom pokušamo aplicirati i dobiti prigodu sudjelovanja u tim projektima. Tijekom sljedećih dana vidjet ćemo, na operativnoj razini, koje su to teme koje su interesantne za nas", dodao je gradonačelnik Siniša Milić.

Načelnik općine Čelić Sead Muminović ocijenio je sastanak veoma korisnim i naglasio da će ova općina uzeti udjela u budućim projektima u punom kapacitetu te da će angažirati osobe koje će vršiti koordinaciju na operativnoj razini.

Načelnik općine Pelagićevo Simo Stakić zahvalio je gradonačelniku Distrikta na ovakvoj inicijativi. "Raduje me i to što će i manje lokalne zajednice kao što je Pelagićevo imati prigodu da sudjeluju u projektima prekogranične suradnje“, zaključio je načelnik Stakić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije