Počinje gradnja kružnog toka kod pekare AS na Hrasnom Brdu

31.07.2017. 13:48 / Izvor: Avaz.ba
Počinje gradnja kružnog toka kod pekare AS na Hrasnom Brdu

Gradnja Južne longitudinale na Grbavici napreduje punom parom.

Gradnja Južne longitudinale na Grbavici napreduje punom parom. Završeno je projektno rješenje za kružni tok kod pekare AS na Hrasnom Brdu i radovi će početi naredne sedmice.  

Naime, zbog protesta mještana Hrasnog Brda gradnja kružnog toka nije bila moguća, jer nije ostavljena mogućnost direktnog uključenja u kružni tok. Novo projektno rješenje ispunilo je zahtjeve mještana.

Dok se čekalo novo rješenje, radnici firme "Euroasfalt" sagradili su novu saobraćajnu traku na koju je izmješten saobraćaj i počeli su s rekonstrukcijom postojeće trake.

"Trenutno se radi rekonstrukcija od spoja raskrsnica u ulicama Topal Osman-paše i Zvorničke do raskrsnice Hrasno brdo. Tu smo već izmjestili instalacije vodovoda i kanalizacije", rekao nam je šef gradilišta Faruk Medošević.

Sanacija klizišta Na gradilištu Južne longitudinale, u hodu se rješavaju i drugi problemi. U toku je sanacija klizišta "Čenga" kako bi se gradnja mogla nastaviti do spoja ulica Hamdije Čemerlića i Zvorničke.

"Završeni su potporni šipovi, a trenutno se grade potporni zidovi i izmještaju instalacije kanalizacije. Sanacija klizišta trebala bi biti završena za 15 dana, čime će se steći uvjeti i za gradnju trase prema raskrsnici ulica Hamdije Čemerlića i Zvorničke",  istakao je Medošević. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije