PRAKTIK dobija poticaje za investiranje na području Općine Vogošća

08.08.2017. 13:09 / Izvor: Akta.ba
PRAKTIK dobija poticaje za investiranje na području Općine Vogošća

Općina Vogošća utvrdila je Listu aplikanata / investitora koji su uspješno prošli prvu fazu kvalificiranja projekta po raspisanom Javnom pozivu.

Općina Vogošća utvrdila je Listu aplikanata / investitora koji su uspješno prošli prvu fazu kvalificiranja projekta po raspisanom javnom pozivu u svrhu razvoja i poticaja indistrijske proizvodnje za 2017. godinu.

Kako se navodi u odluci, Privredno društvo, "PRAKTIK" d.o.o. sa sjedištem u Vogošći ispunilo je kriterij koji se odnosi na prvu fazu javnog poziva – kriterij relevantnosti i time steklo uslove za nastavak učešća u drugoj fazi javnog poziva.

Inače, na javni poziv za ostvarivanje prava pogodnosti za investiranje u općini Vogošća stigla je samo jedna prijava.

Podsjetimo, radi se o pozivu koji je raspisan u junu ove godine, a kojim Općina Vogošća daje investitorima podsticaj uplatom dijela sredstava za plaćanje naknade za rentu i troškove uređenja gradskog građevinskog zemljišta.

Prema pozivu, prijavljene firme se obavezuju na upošljavanje novih od 10 do 25 radnika, ovisno o površini novosagrađenih proizvodnih kapaciteta.

Osnovna djelatnost firme PRAKTIK je proizvodnja INOX i čeličnih dijelova za industriju namještaja kao i drugih čeličnih podkonstrukcija. U proizvodnom objektu Vogošći od 3.600 m2 ostvaruju sve uslove za kvalitetnu proizvodnju na zadovoljstvo kupaca iz Evrope. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije