Prodaja Bosmala odgođena za 8. juni

18.05.2017. 14:08 / Izvor: Akta.ba
Prodaja Bosmala odgođena za 8. juni

Prodaja Bosmala, najvećeg stambeno-poslovnog kompleksa u Sarajevu, koja je jučer vođena pred Općinskim sudom u Sarajevu prekinuta je.

Prodaja Bosmala, najvećeg stambeno-poslovnog kompleksa u Sarajevu, koja je jučer vođena pred Općinskim sudom u Sarajevu prekinuta je, odnosno odgođena za 8. juni, potvrđeno je iz suda za portal Akta.ba

Kao službeni razlog navedeno je kako se želi omogućiti zainteresiranim kupcima da pogledaju stanove, garaže i poslovne prostore. Tako je određeno da će svi oni moći obići ponuđene nekretnine 22. i 23. te 29. i 30. maja u vremenu od 10 do 12 sati ujutro.

Nakon toga bi se 8. juna održao nastavak danas prekinute licitacije. Oni koji su danas došli kupiti sebi nekretninu su razočarani. Spekulira se da je licitacija ustvari prekinuta jer je jedan kupac ponudio da sam kupi sve što je ponuđeno na prodaju.

Podsjetimo, prodaja je zakazana na zahtjev Unicredit banke Mostar, u predmetu protiv kompanije Bosmal. Učesnici javnog nadmetanja su dužni prije početka ročišta položiti osiguranje u iznosu 10.000 KM. Najbolji ponuđač dužan je položiti sudu licitiranu cijenu u roku od 15 dana od dana prodaje.

Prema nepotvrđenim informacijama, prodavač je bliži prodaji cijelog centra, nego pojedinačnih stanova.

Kako je jučer objavljeno, interes za kupovinom su pokazali mnogi političari i biznismeni.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije