Projekat Opštine Sokolac ušao na prioritetnu listu UNDP-a

23.08.2017. 11:38 / Izvor: Akta.ba
Projekat Opštine Sokolac ušao na prioritetnu listu UNDP-a

Prema riječima načelnika opštine Sokolac, Milovana Bjelice za ovaj projekat određena su bila četiri javana objekta.

U sklopu projekta povećanja energetske efikasnosti „Zeleni ekonomski razvoj “ koji sprovodi UNDP u saradnji sa Švedskom agencijom za međunarodni razvoj (SIDA) i Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, projekat koji je aplicirala Opština Sokolac ušao je na prioritetnu listu.

Prema riječima načelnika opštine Sokolac, Milovana Bjelice za ovaj projekat određena su bila četiri javana objekta – Osnovna škola Sokolac, Dom zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“, Ustanova za predškolsko obrazovanje i vaspitanje i zgrada Opštine Sokolac.

"Na osnovu tehničko – ekonomske analize javnih objekata koji su kreirani u sistemu za upravljanja energijom, urađene od strane UNDP-a, objekat Osnovne škole Sokolac našao se na listi pririteta za potencijalno izvođenje radova na povećanju energetske efikasnosti. Od donatora smo dobili smjernice šta treba da se uradi kako bi se krenulo u realizaciju projekta. Dužni smo da pošaljemo pismo namjere da će opština Sokolac kada bude izvršena kompletna računica sufinansirati projekat sa 50% sredstava", istakao je Bjelica.

Bjelica je dodao da sredstva treba obezbijediti do 04. septembra, te da će Opština uputiti zahtjev prema Gradu Istočno Sarajevo i Savjetu ministara BiH kako bi pomogli pri finansiranju ovog projekta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije