Projekt uređenja dijela Merhemića trga na Ciglanama

26.06.2017. 08:38 / Izvor: Akta.ba

Rekonstrukcijom ovog dijela Merhemića trga će biti obuhvaćena površina od 600 metara kvadratnih.

U ime Općine Centar, kao finansijera projekta, ugovor je potpisao načelnik Nedžad Ajandžić, a u ime izvođača radova firme "Bosman" d.o.o. Sarajevo ugovor je potpisala direktorica firme Medina Jahić. Vrijednost radova ovog projekta je procijenjena na 286.222 KM, sredstva koje je izdvojila Općina Centar iz ovogodišnjeg budžeta. Potpisivanju ugovora prisustvovala je predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić i vijećnik Denis Challenger.

Kako je kazao načelnik Ajnadžić prilikom potpisivanja ugovora, ovo je samo jedan u nizu projekata koji su planirani za realizaciju sredstvima Općine Centar u Mjesnoj zajednici „Ciglane-Gorica“.

"Naredne sedmice krećemo sa prvom fazom rekonstrukcije Merhemića trga, a nakon što sve faze budu završene siguran sam da će građani biti zadovoljni. Nakon rekonstrukcije primorani smo zaštititi investiciju na način da zabranimo saobraćaj za teška teretna vozila koja bi u kratkom vremenskom roku oštetila ono u što smo uložili", objasnio je Ajnadžić.

Kako je navela direktorica Jahić, za završetak radova na rekonstrukciji dijela Merhemića trga, tačnije platoa iza novoizgrađene džamije na Ciglanama, ugovorom je predviđen rok od 35 dana što se računa od dana ovjere dinamike radova.

Rekonstrukcijom ovog dijela Merhemića trga će biti obuhvaćena površina od 600 metara kvadratnih. Prostor se nalazi uz pješačku zonu koja se proteže uz poslovno-ugostiteljske objekte. Predviđeno je popločavanje ovog dijela trga, postavljanje pratećeg mobilijara sa zasadima stabala i izgradnjom fontane u centralnom dijelu sa dva pristupna stepeništa. Fontana će imati šest nivoa obrađenih granitom u obliku kvadrata niz koje bi se slijevala voda i ugrađenu led rasvjetu. Iznad fontane će biti četiri čelična stuba na koje će biti postavljene brisoleje kao zaštita od sunca.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije