Sastanak o problematici izvođenja radova na izgradnji mosta u Drivuši

07.08.2017. 12:46 / Izvor: Akta.ba
Sastanak o problematici izvođenja radova na izgradnji mosta u Drivuši

Ovaj sastanak nastavak je ranijih razgovora Gradske uprave, Autocesta i Euro-Asfalta, kako bi se iznašla rješenja za aktuelne probleme.

Problematika u izvođenju radova na izgradnji mosta u Drivuši, kojim će se na ovom lokalitetu povezati magistralni put M-17 i regionalna cesta Zenica - Lašva, bila je tema sastanka gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića s predstavnicima Javnog preduzeća "Autoceste FBiH" i kompanije "Euro-Asfalt".

Ovaj sastanak nastavak je ranijih razgovora Gradske uprave, Autocesta i Euro-Asfalta, kako bi se iznašla rješenja za aktuelne probleme s kojim se susreću izvođači radova. 

Razgovaralo se o problemu izmještanja dalekovoda, vodnih i kanalizacionih cijevi, te također o izmještanju toplovodnih cijevi. U razgovoru koji je uslijedio, postignut je dogovor da će se pripremiti tehnički prijedlog za izmještanje dalekovada koristeći podzemne kablove, te da će se pokušati pronaći jeftinija varijanta ugradnje podzemnih kablova. 

S obzirom da je postignut sporazum oko tehničke dokumentacije za izmještanje vodnih i kanalizacionih cijevi, dogovoreno je da se ispred Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija d.o.o. Zenica pripremi troškovnik za navedene radove izmještanja cijevi, oko čije realizacije i finansiranja će se naknadno razgovarati. Za izmještanje toplovodnih cijevi zatraženo je tehničko usaglašavanje sa projektantima, rješavanje imovinsko-pravnih zahtjeva prema privatnim licima, kao i priprema troškovnika za predviđene radove.

U skladu sa zahtjevom Euro-Asfalta, dogovoreno je da će ispred Gradske uprave biti upućen zahtjev prema JP Željeznice FBiH, kako bi se osigurala saglasnost na novu projektnu dokumentaciju za stubno mjesto SIII. Gradonačelnik Kasumović u narednim će danima posjetiti mjesto izvođenja radova kako bi se uvjerio u realizaciju ovog projekta od velikog značaja za Grad Zenicu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije