Strabag očekuje učešće na projektu trebinjske zaobilaznice

11.05.2017. 08:02 / Izvor: SRNA
Strabag očekuje učešće na projektu trebinjske zaobilaznice

Prezentacija razvojnih potencijala Hercegovine austrijskim kompanijama, te sagledavanje mogućnosti zajedničke saradnje.

Prezentacija razvojnih potencijala Hercegovine austrijskim kompanijama, te sagledavanje mogućnosti zajedničke saradnje, teme su radnog sastanka predstavnika gradske uprave i 11 delegacija austrijskih kompanija iz različitih oblasti.

Gradonačelnik Luka Petrović je istakao da su austrijskim predstavnicima priredili kratku prezentaciju vizuje razvoja grada Trebinja sa regijom – Herceg Novi, Dubrovnik i Mostar.

"Austrijske kompanije će u narednom periodu da razmotre mogućnost njihovog angažmana u smislu investicija i izvođenja radova", rekao je Petrović.

Filip Kupfer, trgovinski savjetnik austrijske ambasade u BiH kaže da je svih 11 kompanija veoma zainteresovano za Hercegovinu, zato ova privredna misija nosi naziv “Potencijali Hercegovine”.

 "Prednosti Trebinja su što se nalazi na granici sa više zemlja i što BiH ima perspektivu ka Evropskoj Uniji. Ove  firme su iz svih branši – infrastrukture, građevinarstva, osiguranja, proizvodnje… Danas smo imali konstruktivan razgovor sa gradonačelnikom i njegovim timom i vjerujem da će biti mnogo prilika za buduću saradnju", naveo je  Kupfer. 

Goran Pavić, direktor BiH predstavništva građevinske kompanije Strabaga kaže da su zainteresovani za određene infrastrukturne projekte i projekte javno-privatnog partnerstva na području grada Trebinja.

"Pogotovo nas interesuje veliki infrastrukturni projekat gradske zaobilaznice koji će biti realizovan u saradnji sa Putevima RS i mi ćemo se sigurno javiti na tender i očekujemo saradnju", istakao je Pavić.

Na sastanku u Elektroprivredi RS austrijskim kompanijama predstavljeni su projekti od strateškog značaja. 

"Riječ je o ekonomski opravdanim i isplativim projektima i cilj nam je da oni budu završeni u zadatim rokovima. ERS je spreman da svim potencijalnim investitorima stavi na raspolaganje potrebne resurse", rekao je vršilac dužnosti generalnog direktora ERS-a Željko Kovačević. 

Kovačević je naveo da u Srpskoj postoje veoma značajni resursi koji nisu dovoljno iskorišteni - hidropotencijali, energija vjetra i sunca, saopšteno je iz ERS-a. 

Nakon multimedijalne prezentacije budućih projekata i onih koji su u toku, austrijski privrednici ocijenili su da postoji mnogo prostora za saradnju sa ERS-om. 

Razgovori austrijskih i privrednika iz Trebinja i ovog dijela Hercegovine, koji će biti održani u Kulturnom centru Trebinje planirani su za danas, nakon čega će austrijski privrednici posjetiti pogone “Swisslion” Trebinje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije