Stvoreni preduvjeti za nastavak projekta izgradnje Južne longitudinale

17.05.2017. 11:43 / Izvor: Fena
Stvoreni preduvjeti za nastavak projekta izgradnje Južne longitudinale

Nastavak realizacije projekta izgradnje Južne longitudinale, bila je tema sastanka predstavnika Ministarstva.

Nastavak realizacije projekta izgradnje Južne longitudinale, koji su Vlada Kantona Sarajevo i Direkcija za puteve zaključili sa EBRD-om, bila je tema sastanka predstavnika Ministarstva pravde i uprave KS, Ministarstva finansija i Direkcije za puteve KS, održanog na inicijativu ministra pravde i uprave KS Marija Nenadića.

Osim ministra Nenadića, sastanku su prisustvovali njegovi pomoćnici Irena Zima i Hasan Zemanić kao i sekretar u tom ministarstvu Indira Šulović, te pomoćnica ministra finansija KS Branka Arslanagić i direktor Direkcije Nermin Drnda.

Ministar Nenadić je u saradnji sa Ministarstvom finansija pripremio neophodno pravno mišljenje kako bi se učinili operativnim amandmani na osnovni ugovor, koji omogućavaju angažiranje dodatnih sredstava za realizaciju spomenutog projekta. Kako je obrazložio, shvatajući važnost ovog pitanja riješio je određene pravne i druge nedoumice, te je sa prisutnima dogovorio i potpisao neophodno pravno mišljenje čime su se stvorili neophodni pravni i drugi preduvjeti za nastavak realizacije projekta.

U skladu s procedurom koja je još 2013. godine utvrđena u Vladi KS, pravno mišljenje na sve akte koji se donose u vezi s ovim sporazumom tako i na amandmane na tekst osnovnog sporazuma ne mogu se realizirati dok ministar pravde i uprave ne da odgovarajuće pravno mišljenje, što je u ovom slučaju ministar Nenadić i učinio u roku od 24 sata, a na zahtjev Ministarstva finansija KS.

Potcrtao je da je ova aktivnost kompatibilna s drugim aktivnostima koje provode nadležna ministarstva u Vladi kao i Skupština KS, a u smislu konačnog rješavanja pitanja Južne longitudinale i svih njenih dijelova, saopćeno je iz Press službe KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije