Tuzlansko naselje Stupine dobija savremeni stambeno-poslovni kompleks

11.07.2017. 13:52 / Izvor: Akta.ba
Tuzlansko naselje Stupine dobija savremeni stambeno-poslovni kompleks
OTVORI GALERIJU

Radove na ovom kompleksu izvodi firma Sagra iz Gračanice.

Tuzlanska firma Tim gradnja nedavno je počela gradnju savremenog stambeno-poslovnog kompleksa na lokaciji Stupine Ušće. Investicija vrijednosti oko 20 miliona KM nalazi se na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Tuzli.

Edin Dedić, direktor firme Tim gradnja, za Akta. ba je kazao kako radovi idu predviđenom dinamikom i da je po projektu završetak radova planiran za juni 2019. godine.

Kaže kako zainteresovanost kupaca postoji i da je već do sada izvršena rezervacija i prodaja više od 25 posto kapaciteta. Veličina stanova se kreće od 35 do 146 kvadratnih metara a njihova cijena je od 1.850 do 2.150 KM u zavisnosti od veličine, spratnosti ali i pozicije stana.

Objekat se gradi na površini od oko 14.500 kvadratnih metara, a sastoji od dvije lamele I-2 i I-3 koje su različite spratnosti. I-2 je spratnosti dva suterena plus prizemlje i 15 spratova dok lamela I-3 ima osam spratova. Objekat će ukupno imati 132 stana, devet poslovnih prostora, dok će u suterenu biti parking prostor sa garažama.

"Naša kompanija će raditi i uređenje vanjskog dijela kompleksa, sa igralištem parkom i ostalim sadržajima. Tenutno je u fazi izmjena regulacionog plana pa se nadamo da ćemo u narednim danima dobiti i konačnu odluku o rješenju, nakon čega ćemo imati i zvanični projekat vanjskog uređenja", kazao je Dedić.

Velika pažnja prilikom gradnje posvećena je energetskoj učinkovitosti i najkvalitenijim građevinskim materijalima.

"Kompletan objekat će imati najsavremenije izolacijske materijale, velika je pažnja posvećena faktorima uštede na energiji. Vanjska stolarija je urađena sa šestokomornim staklom, tako da se gradnja objekta vrši u skladu sa svim novim trendovima koji su prisutni na tržištu", kazao je Dedić.

Izvođač radova na ovom kompleksu je firma Sagra d.o.o iz Gračanice, a nadzor radova vrši firma Tehno-biro d.o.o iz Tuzle.

Dedić kaže kako je njihova firma kupila još jedno zemljište na kojem planira izgradnju novog kompleksa, ali sve je još uvijek u fazi planova, pa o tome nije htio više govoriti.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije