Unigradnja sprovodi aktivnosti na izgradnji objekta osnovne škole na Šipu

28.08.2017. 14:17 / Izvor: Akta.ba

Obilasku gradilišta na Šipu bili su prisutni i predstavnici Instituta za građevinarstvo "IG" Banja Luka, koji su zaduženi za nadzor ovog projekta.

O samom toku radova i dosadašnjoj dinamici predstavnike Općine Centar je informisao Amir Sabljica, tehnički direktor firme „Unigradnja“, koja je zadužena za izvođenje radova.

"Trenutno izvodimo zemljane radove na širokom otkopu, koji bi trebali, kada je u pitanju blok A novog objekta, biti završeni sa sljedećim ponedjeljkom kada ćemo početi sa izgradnjom betonske podloge na koju postavljamo hidroizolaciju i formiramo temelje objekta. U međuvremenu nastavljamo sa zemljanim radovima, odnosno iskopom zemlje za blok B nove škole, tako da očekujemo da ćemo u narednih 15 dana veći dio zemljanih radova završiti čime bismo iskoristili ove povoljne vremenske prilike. Možemo reći da se radovi na izgradnji objekta nove škole na Šipu odvijaju prema utvrđenoj dinamici", objasnio je Sabljica.

Obilasku gradilišta na Šipu bili su prisutni i predstavnici Instituta za građevinarstvo „IG“ Banja Luka, koji su zaduženi za nadzor ovog projekta.

Navedeni radovi se izvode na osnovu okvirnog sporazuma za izvođenje radova izgradnje prve faze objekta osnovne škole na Šipu, kojeg su prilikom početka radova potpisali načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i direktor firme Unigradnja d.d. Sarajevo Mustafa Duraković.

Okvirni sporazum, ukupne vrijednosti 5.916.146,30 maraka, sklopljen je na period od četiri godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije