Usaglašeni tehnički elementi za rekonstrukciju Kantonalne bolnice Zenica

17.08.2017. 14:37 / Izvor: Akta.ba
Usaglašeni tehnički elementi za rekonstrukciju Kantonalne bolnice Zenica

​Premijer Vlade Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i saradnici razgovarali su s predstavnicima CETEOR-a.

Premijer Vlade Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i saradnici razgovarali su s predstavnicima CETEOR-a i Evropske banke za obnovu i razvoj o nastavku saradnje i realizaciji projekta rekonstrukcije Kantonalne bolnice Zenica.

Planirana rekonstrukcija najveće i najvažnije medicinske ustanove u centralnom dijelu Bosne finansirati će se  sredstavima kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od deset miliona eura. 

Razmatrane su smjernice za realizacija projekta rekonstrukcije Kantonalne bolnice u Zenici, koja podrazumijeva i izgradnju novog termo-energetskog bloka ove ustanove, a već urađenim energetskim auditom predviđeno je da energent za zagrijavanje termo-energetskog bloka bude tečni plin ili prirodni gas, što je bio jedan od zahtjeva EBRD-a.

Na sastanku su otklonjene sve nejasnoće u vezi s tehničkim rješenjima i precizirani nosioci narednih aktivnosti na realizaciji projekta. 

Konsultantska kuća CETOR zadužena da do polovine septembra uradi nacrt preliminarne studije, a do kraja septembra konačnu studiju izvodljivosti ovog projekta, koji će značajno poboljšati uslove rada ove medicinske ustanove.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije