Uskoro izgradnja dječijeg igrališta u naselju Rosulje

16.08.2017. 12:45 / Izvor: Akta.ba
Uskoro izgradnja dječijeg igrališta u naselju Rosulje

Revidirani podaci ipak pokazali rast u odnosu na podatke objavljene polovinom 2016. koji su pokazivali značaj pad.

Ugovor o izvođenju radova na izgradnji dječijeg igrališta u naselju Rosulje, čija je vrijednost oko 54.000 KM,  su potpisali načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i predstavnica firme „Mibral“ Maja Bralović-Smith.

"Rok za izvođenje radova je 45 radnih dana od dana uvođenja u posao. Na igralištu će biti urađeno stepenište, postavljen parkovski mobilijar kao i ograda kako bi bila zadovoljena i sigurnosna strana", navela je Maja Bralović-Smith.

Igralište će se graditi na lokaciji koju su djeca zajedno sa roditeljima prepoznali kao nabolju za dječije igralište. U narednom periodu je planirana izgradnja još dječijih igrališta u ovom naselju.

"Pored ovog igrališta uskoro počinje izgradnja dječijeg igrališta u MZ Hotonj, kao i dva mini sportska igrališta sa plastičnom travom u ulicama Jošanička i Spasoja Blagovčanina", istakao je načelnik Smajić.

U prošloj godini Općina Vogošća je renovirala sva sportska i dječija igrališta ali isto tako izgradila nekoliko novih sportskih igrališta. Prema odluci Vlade Kantona Sarajevo sva igrališta su predata KJKP „PARK“ Sarajevo na održavanje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije