Uspješno proljeće u Baupartneru: U toku montaža objekata širom BiH

22.04.2015. 13:00 / Izvor: eKapija.ba

U aprilu mjesecu u Milanu je potpisan ugovor za projektovanje i izgradnju fabrike za proizvodnju termoizolacionih panela Lattodenil u Gradišci površine 8.500,00 m2.

Baupartner d.o.o. Gračanica se može pohvaliti veoma uspješnim početkom godine. Nakon što je firma prošle godine u iznajmljenom prostoru počela sa  proizvodnjom armirano betonske prednapregnute konstrukcije, od marta mjeseca ove godine proizvodnja je preseljena u vlastitu moderno opremljenu fabriku u Lukavcu. Mjesečni kapaciteti fabrike za proizvodnju armirano betonskih konstrukcija su 5.000,00 m2 različitih objekata, a čeličnih konstrukcija  120 – 150 tona u zavisnosti od tipa i složenosti konstrukcije što im omogućava nekoliko velikih ugovora i stabilno poslovanje u prvoj polovini 2015. godine.

"U toku je montaža objekta Rama Glas u Sarajevu površine 8.000,00 m2 koji nam je kao referenca bio odskočna daska za nove ugovore kao što su General Logistic Sarajevo, Yavuz Živinice i Solana Tuzla", navode iz ove firme za naš portal.

Pored toga, u aprilu mjesecu u Milanu je potpisan ugovor za projektovanje i izgradnju fabrike za proizvodnju termoizolacionih panela Lattodenil u Gradišci površine 8.500,00 m2.

Riječ je o italijanskom izvođaču koji posjeduje u Italiji tri fabrike za proizvodnju panela u Španiji jednu i u Njemačkoj i godišnje proizvodi preko 13 miliona m2 panela.

Također, sa firmom Memić Gradnja iz Cazina kao glavnim izvođačem na objektima Bosna Kar u Bosanskoj Krupi, Baupartner je potpisao ugovor za montažnu konstrukciju dva proizvodna objekta ukupne površine 5.800,00 m2.

"Sa ovim potpisanim ugovorima firma trenutno ima ugovoreno 32.000,00 m2 montažne konstrukcije i preko 150 tona čelične konstrukcije", zaključuju iz Baupartnera.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije