Usvojena odluka o izgradnji toplane na biomasu u Banjoj Luci

27.05.2017. 08:30 / Izvor: Akta.ba
Usvojena odluka o izgradnji toplane na biomasu u Banjoj Luci

Skupština grada Banja Luka jučer je usvojila set odluka u vezi s osnivanjem novog privrednog društva "Eko toplane Banja Luka"

Skupština grada Banja Luka, jučer je usvojila set odluka u vezi sa osnivanjem novog privrednog društva "Eko toplane Banja Luka" i gradnjom nove toplane na biomasu. 

"Banja Luka je ušla u rješavanje svog najvećeg komunalnog i finansijskog problema. Skupština je usvojila sve predložene odluke. Očekujem da u narednim danima idemo korak po korak, s tim što će prvi korak biti potpisivanje ugovora sa strateškim partnerom o osnivanju novog privrednog društva, a zatim izdavanje jedne po jedne dozvole, te radovi na terenu", rekao je gradonačelnik Igor Radojičić nakon završetka vanrednog skupštinskog zasjedanja.

Odbornici su dali zeleno svjetlo za prijedlog odluke o izboru strateškog partnera i davanju saglasnosti za prijedlog ugovora o strateškom partnerstvu sa kompanijom Društvo za energetiku i ekologiju - IEE d.o.o. Banja Luka.

Gradski parlament je danas usvojio i odluku o osnivanju zajedničkog privrednog društva pod nazivom "Eko toplane Banja Luka", kao i odluku o davanju saglasnosti na nacrt ugovora o osnivanju zajedničkog preduzeća.  Društvo se osniva radi obavljanja djelatnosti proizvodnje, isporuke i naplate toplotne energije, kao i unapređenja poslovanja kroz sistem daljinskog grijanja na području grada.

Skupština grada je usvojila i prijedlog odluke o kreditnom zaduženju Grada Banja Luka u iznosu od 3.000.000 KM za potrebe finansiranja kapitalne investicije novog postrojenja toplane. Kreditna sredstav će biti obezbijeđena kroz zaduženje kod domaćih komercijalnih banaka, po kamatnoj stopi do 4%, uz rok otplate od 13 mjeseci i grejs period od tri mjeseca.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije