Vlada podržala izgradnju puta Foča-Šćepan Polje

25.07.2017. 09:44 / Izvor: Akta.ba
Vlada podržala izgradnju puta Foča-Šćepan Polje

Izgradnja ovog magistralnog puta predviđena je Izmjenama i dopunama Prostornog plana Republike Srpske do 2025.

Vlada Republike Srpske se upoznala sa Informacijom o projektu "Izgradnje magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ sa međudržavnim mostom" i podržala njegovu realizaciju.

Zaključkom se zadužuju Ministarstvo saobraćaja i veza i Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske" Banjaluka da pokrenu aktivnosti na realizaciji ovog projekta.

Izgradnja ovog magistralnog puta predviđena je Izmjenama i dopunama Prostornog plana Republike Srpske do 2025. godine kao i Strategijom transporta Republike Srpske za period 2016–2030. godina i Strategijom razvoja javnih puteva u Republici Srpskoj za period 2016-2025. godina.

Navedenim dokumentima utvrđeno je da je izgradnja ovog puta prioritet broj jedan u izgradnji magistralnih i regionalnih puteva u Republici Srpskoj.

Podsjetimo, u martu ove godine predstavljeno je projektno rješenje za izgradnju moderne saobraćajnice Foča-Šćepan Polje u dužini od 20,5 kilometara, koja je dio magistrale Sarajevo-Podgorica.

Prema procjeni projektanata, gradnja novog puta od Foče do Šćepan Polja koštala bi 79 miliona evra.

Prvih pet i po kilometara do mjesta Kopilovi radila bi se rekonstrukcija postojećeg puta, a preostalih 15 kilometara, do granice sa Crnom Gorom, išlo bi novom trasom završno sa novim mostom na rijeci Tari.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije