Za projekte jačanja mjesnih zajednica do 17.000 KM

27.02.2017. 11:31 / Izvor: Akta.ba
Za projekte jačanja mjesnih zajednica do 17.000 KM

Cilj projekta jeste unaprjeđenje kvalitete života građana Bosni i Hercegovini kroz poboljšanje lokalnih usluga, povećanje odgovornosti vlasti i promociju socijalne inkluzije.

UNDP je raspisao poziv za aktivnosti u okviru projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini" (2015. – 2019.), koji predstavlja zajedničku inicijativu Vlade Švicarske i Vlade Švedske.

Financijski doprinos iz Fonda za razvoj zajednice po pojedinačnom projektu s kojim se aplicira ne može biti niži od 6.000 KM niti viši od 17.000 KM.

Sufinanciranje od strane jedinice lokalne samouprave kojoj pripada mjesna zajednica koja podnosi zahtjev, mora biti minimalno 30% od iznosa doprinosa iz Fonda za razvoj zajednice, navodi se u pozivu. 

Cilj projekta jeste unaprjeđenje kvalitete života građana Bosni i Hercegovini kroz poboljšanje lokalnih usluga, povećanje odgovornosti vlasti i promociju socijalne inkluzije.

''U okviru Projektnog Fonda za razvoj zajednice su predviđena sredstva koja su namjenjena za finansijsku podršku inicijativama predloženim od strane mjesnih zajednica, a koji su u skladu sa prioritetima definiranim na forumima građana u MZ. Cilj ovog javnog poziva je podrška realizaciji prioriteta i inicijativa na lokanom nivou koji imaju za cilj poboljšanje javnih usluga i kvalitete života građana u MZ'', navodi se u okviru poziva. 

Javni poziv također ima za cilj poticanje zajedničkih MZ projekata, kao i partnerskih inicijativa između mjesnih zajednica i jedinica lokalne samouprave, koje doprinose poboljšanju dobrobiti zajednice.

Ovaj poziv usmjeren je na podršku projektnim prijedlozima u 9 jedinica lokalne samouprave (Ilijaš, Rudo, Olovo, Zenica, Jablanica, Pale Prača, Ljubuški, Nevesinje, Ljubinje) i 47 pripadajućih mjesnih zajednica.

Rok za predaju projekata je 17. ožujak/mart 2017 godine do 17:00 sati. Aplikacije koje budu pristigle poslije navedenog roka neće biti razmatrane. Sve aplikacije moraju biti fizički dostavljene na navedenu adresu prije isteka zvaničnog roka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije