Za rekonstrukciju infrastrukture u Starom Gradu uloženo preko milion maraka

12.07.2017. 08:23 / Izvor: Akta.ba
Za rekonstrukciju infrastrukture u Starom Gradu uloženo preko milion maraka
OTVORI GALERIJU

Rekonstrukcija infrastrukture, u vidu asfaltiranja ulica, te zamjene vodovodne i kanalizacione mreže u općini Stari Grad počela je već u februaru ove godine.

Rekonstrukcija infrastrukture, u vidu asfaltiranja ulica, te zamjene vodovodne i kanalizacione mreže u općini Stari Grad počela je već u februaru ove godine, a do danas je u ove radove uloženo 1.029.000 KM. Postavljeno je više od 2,5 km novog asfalta.

U narednom periodu iz Općine Stari Grad najavljuju rekonstrukciju vodovodne mreže u ulicama Logavina i Iza Hrida, asfaltiranje ulice Muse Ćazima Ćatića, nova oborinska kanalizacija i kaldrma u ulici Porčina, te brojni drugi projekti.

Najveća investicija je rekonstrukcija ulice Safvet-bega Bašagića - od spoja sa ulicom Alije Nametka do raskrsnice sa ulicom Ulomljenica, ukupne dužine preko 630 metara, a radovi su koštali više od 290.000 KM. Treća, posljednja faza ulice Safvet Bega Bašagića radit će se naredne godine.

U ulici Požegina urađena je rekonstrukcija kanalizacione mreže u što je uloženo oko 130.000 KM. Asfaltirana je i ulica Višegradska kapija, od Vratnika prema Mošćanici, a novi asfalt dobila je i ulica Konak, na Bistriku. Ove radove finansirala je Sarajevska pivara, koja je prihvatila učešće u projektu vrijednom 71.000 KM.

Franjevačka ulica presvučena je novim asfaltom, a upravo su počeli radovi na asfaltiranju i drugog dijela ulice, dok je ulica Tandareva, na Širokači, sanirana je i asfaltirana u oba kraka.

Radovi u ulici Sedrenik, od mezarja Bakije do raskršća za Barice, gdje je planirana rekonstrukcija i asfaltiranje na dužini preko 500 metara, produženi su zbog rekonstrukcije vodovodne mreže. Asfaltiranje će koštati 138.000 KM.

Na Širokači, u ulici Balibegovica, upravo se radi rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, nakon čega će ulica biti asfaltirana.

U toku je tamponiranje dijela ulice Jekovac, od spoja su ulicom Nevjestina, ispod Žute tabije, do vrtića „Pčelica“. U ovoj ulici radovi će se izvoditi u dvije faze, sve do raskrsnice sa ulicom Vratnik mejdan, a vrijednosti projekta je 48.000 KM.

Trotoari u ulici Mula Mustafe Bašeskije (lijeva strana), od Muzeja Jevreja do Tržnice-ukupne dužine 323 metra, u potpunosti su rekonstruisani, uključujući novi asfalt, ivičnjake, šahtove i drenažne cijevi.

Također je i na javnom parkingu ispred Muzeja Jevreja izvršena sanacija, a projekt je Općina finansirala iznosom od oko 42.000 KM, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću i informacione sisteme Općine Stari Grad Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije