Zaključen ugovor o utopljavanju sportske dvorane

19.06.2015. 08:32 / Izvor: eKapija.ba
Zaključen ugovor o utopljavanju sportske dvorane

Ukupna vrijednost novčane pomoći koju je GIZ dodijelio Općini Kreševo za navedeni projekt je 29.337,45 KM. Projekt financiraju Njemačko Ministarstvo za ekonomsku suradnju i razvoj (BMZ) i Vlada Švicarske.

U okviru Projekta "Energetska efikasnost u udruženjima općina, općinski načelnik Radoje Vidović zaključio je u Neumu 9. juna 2015. godine Sporazum o suradnji sa Savezom općina  i gradova, kojeg zastupa direktor Vesna Travljanin te Ugovor za lokalnu novčanu pomoć sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), kojeg predstavlja Stefan Mueller-Christmann, šef odjeljenja za financije i administraciju, navodi se na internet stranici Općine Kreševo.

Općina Kreševo sudjelovala je u javnom pozivu za projektne prijedloge općina te je, na temelju ocjene tehničkog tima predstavnika Saveza općina i gradova BiH, GIZ eksperta i GIZ ORF-a, izabrana za financiranje pilot projekta "Utopljavanje gradske sportske dvorane."

Projekt financiraju Njemačko Ministarstvo za ekonomsku suradnju i razvoj (BMZ) i Vlada Švicarske, a provodi Njemačka organizacija za međunarodnu suradnju (GIZ) u suradnji sa Savezom općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine kroz Otvoreni regionalni fond za jugoistočnu Europu - Modernizacija općinskih usluga (ORF MMS) i Energetska efikasnost (ORF EE).

Ukupna vrijednost novčane pomoći koju je GIZ dodijelio Općini Kreševo za navedeni projekt je 29.337,45 KM.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije