Zašto su obustavljeni radovi na izgradnji bazena na Dobrinji

22.03.2017. 10:51 / Izvor: Faktor
Zašto su obustavljeni radovi na izgradnji bazena na Dobrinji

Planirano je da se na Dobrinji izgradi moderni sportsko-rekreativni centar sa bazenima i pratećim sadržajima.

Prošle godine u oktobru mjesecu započeti su pripremni radovi za izgradnju sportsko-rekreativnog centra na Dobrinji, ali od tada konkretnih pomaka nema.

Kako su za Faktor kazali iz Općine Novi Grad, koja je investitor projekta, radilo se na izmještanju kanalizacionih instalacija u skladu sa budućim projektom izgradnje bazena, a vršen je i dio zemljanih radova.

"Radovi na izgradnji nisu započeli, jer postoji jedna žalba na uknjiženje Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevu na jednom dijelu zemljišta, te se čeka rješavanje te žalbe na Kantonalnom sudu u Sarajevu" , kazali su iz Općine Novi Grad.

Kako navode iz Općine, s obzirom na to da se žalba na Sudu nalazi više od godinu i po dana, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković uputio je urgenciju Sudu za rješavanje žalbe od koje zavisi nastavak radova.

"U budžetu Općine Novi Grad planirana su sredstva za nastavak radova, te očekujemo da će se taj imovinski spor što prije riješiti, ali prije toga radovi ne mogu početi", zaključili su iz Općine Novi Grad.

Podsjećamo, planirano je da se na Dobrinji izgradi moderni sportsko-rekreativni centar sa bazenima i pratećim sadržajima, uz lijevu obalu rijeke Dobrinjke, tačnije na Dobrinji 5, preko puta stambenih zgrada.

Projektom, koji je izradila projektantska firma IPSA Institut, predviđena je izgradnja jednog velikog otvorenog i drugog manjeg bazena za djecu, ali i sportskih terena za odbojku na pijesku i ugostiteljskih sadržaja.

Kako su ranije iz Općine kazali, bazen bi trebao biti multifunkcionalna ploha, koja u toku zime može biti pretvorena u klizalište. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije