Addiko bank u saradnji sa Asseco SEE modernizuje mrežu bankomata

31.05.2017. 13:11 / Izvor: Akta.ba
Addiko bank u saradnji sa Asseco SEE modernizuje mrežu bankomata

Bit će zamijenjeno ukupno 127 bankomata, a proces zamjene će trajati 3 mjeseca.

Potpisivanjem ugovora o saradnji sa kompanijom ASSECO South Eastern Europe, Addiko bank najavila je modernizaciju mreže bankomata u Bosni i Hercegovini. Bit će zamijenjeno ukupno 127 bankomata, a proces zamjene će trajati 3 mjeseca.

Novi Addiko bankomati spadaju u red najmodernijih na tržištu, te osim uplatno-isplatne funkcionalnosti, imaju i dodatne funkcionalnosti, kao što su plaćanje računa, elektronska dopuna prepaid mobilnih kartica, transfer novca na druge račune, te niz drugih pogodnosti.

"Postavka 127 novih bankomata još je jedan korak, kojim se želimo približiti našim klijentima. Odlučili smo se za multifunkcionalne bankomate, svjesni potreba naših klijenata", izjavio je Mario Ivanković, direktor Addiko Bank a.d. Banja Luka.

"Unaprjeđenje digitalnih servisa jedan je od pravaca kojim se krećemo, te nam novi bankomanti predstavljaju značajnu infrastrukturu za usluge koje ćemo u narednom periodu nuditi našim klijentima", istakla je Selma Omić, izvršna direktorica Addiko Bank d.d. Sarajevo.

"Raduje nas da je Addiko prepoznao Asseco SEE kao kredibilnog partnera na ovako značajnom projektu, koji će prije svega uveliko doprinjeti naporima Banke da svojim klijentima omogući uvećane kvalitete servisa i usluga u cjelosti. S druge strane, naša ulaganja u posljednjih nekoliko mjeseci sa skoro 20 novih uposlenika i 3 dodatna servisna centra garant su kvalitete i potvrda liderske pozicije u ovom segmentu poslovanja u Bosni i Hercegovini", rekao je Mirza Ustamujić, predsjednik Uprave Asseco SEE u Bosni i Hercegovini.

Novi bankomati omogućavaju sigurnije poslovanje sa bankom, te značajno unaprjeđuju monitoring transakcija od strane banke. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital