Na prodaju će i Addiko Invest u Bosni i Hercegovini

11.07.2017. 10:39 / Izvor: indikator.ba
Na prodaju će i Addiko Invest u Bosni i Hercegovini

Odluka o prodaji Addiko Invest u BiH, društva sa sjedištem u Mostaru, trebalo bi da bude donesena na vanrednoj Skupštini Addiko Bank.

Nakon što je prodala svoju investicijsku jedinicu u Hrvatskoj - Addiko Invest, Addiko banka će isto učiniti i sa društvom Addiko Invest u Bosni i Hercegovini, izvještava Indikator.ba. 

Odluka o prodaji Addiko Invest u BiH, društva sa sjedištem u Mostaru, trebalo bi da bude donesena na vanrednoj Skupštini Addiko Bank d.d. koja je zakazana za 25.07.2017. godine. 
Naime, na dnevnom redu Skupštine je, između ostalog, "razmatranje i usvajanje Odluke o prodaji vlasničkog udjela Banke u Društvu za upravljanje fondovima Addiko Invest d.o.o. Mostar". 

Addiko banka u Hrvatskoj je prodala 100-postotni udio u Addiko Investu hrvatskom društvu InterCapital. 
U saopćenju nakon potpisivanja sporazuma s InterCapitalom, Addiko banka je istaknula da se odlučila osloboditi investicijske tvrtke kako bi se mogla usredotočiti na svoje osnovne bankarske aktivnosti. 

Društvo Addiko Invest d.o.o. Mostar upravlja investicijskim fondovima CROBIH Fond d.d. Mostar, OIF Addiko BH Equity, ZIF Fortuna Fond d.d. Cazin i OIF Capital.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital