Poslovnice Addiko banke rade normalno

10.06.2017. 11:00 / Izvor: Akta.ba
Poslovnice Addiko banke rade normalno

Poslovnice Addiko banke rade normalno, u skladu sa važećim radnim vremenom.

Poslovnice Addiko banke rade normalno, u skladu sa važećim radnim vremenom. U poslovnici Ferhadija zabilježena je veća gužva zbog grupe građana, koji svoje transakcije vrše u sitnim kovanicama, iskazujući time svoje nezadovoljstvo zbog statusa njihovih kreditnih zaduženja sa valutnom klauzulom. Banka je ovim klijentima omogućila posebno uplatno mjesto, kako bi neometano mogli vršiti transakcije.

"Svjesni problema sa kojima se korisnici CHF kredita susreću, tokom prošle godine smo ponudili konverziju kredita uz oprost 30, odnoso 50% glavnice duga, što je prihvatilo više od 90% klijenata. Ova nam činjenica govori dvije stvari. Prva je da je broj korisnika ovih kredita drastično smanjen, te nema potrebe za donošenjem posebnog zakona. Druga je da je dogovor banke i klijenata, koji će klijentima omogućiti uredno servisiranje njihovih obaveza, a neće ugroziti ekonomski i pravni sistem u zemlji, jedini način rješavanja ovog problema", izjavila je Sanela Pašić, direktorica Addiko Bank.

"Predloženi zakon u suprotnosti je sa brojnim postojećim zakonima, te ugrožava pravnu sigurnost i ekonomsku stabilnost u zemlji. Naš stav, kao i stav drugih relevantnih institucija, je da je zakon loš i praktično neprovodiv. Otvoreni smo za dijalog, kako bismo i ostalim CHF klijentima omogućili konverziju kredita," istakla je Pašić.

Banka je zbog rješavanja ovog naslijeđenog problema samo tokom prošle godine pretrpila višemilionske gubitke s ciljem da omogući klijentima konverziju po korektnim uslovima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital