Vlada KS usvojila izvještaje o poslovanju šest javnih preduzeća

15.09.2017. 08:17 / Izvor: Akta.ba
Vlada KS usvojila izvještaje o poslovanju šest javnih preduzeća

Preostala tri preduzeća "Toplane", "Park" i "Sarajevogas" su umanjila akumulirane gubitke iz prethodnih godina.

Vlada Kantona Sarajevo je na jučerašnjoj sjednici razmatrala i usvojila izvještaje o poslovanju šest kantonalnih javnih komunalnih preduzeća za prošlu godinu i uputila ih zastupnicima Skupštine KS na analizu, razmatranje i izjašnjavanje.

Nakon cjelodnevne rasprave i analize poslovanja "Toplana","Tržnica-pijaca", "Rada“, "Pokopa", "Parka“ i "Sarajevogasa", konstatovano je kako je svih šest preduzeća u protekloj godini ostvarilo dobit u svom poslovanju.

Pozitivan trend poslovanja sa iskazanom dobiti u odnosu na 2015. godinu zabilježila su preduzeća "Tržnice- pijace" sa 833.900 KM, "Pokop" sa 188.513 KM i "Rad“ sa 180.411 KM.

Preostala tri preduzeća "Toplane", "Park" i "Sarajevogas" su umanjila akumulirane gubitke iz prethodnih godina.

Izvještaje su podnosili direktori, ali i članovi menadžmenta preduzeća od kojih su članovi Vlade tražili dodatni angažman na racionalizaciji poslovanja, potpunu transparentnost u radu i intenzivnije predlaganje novih projekata, čijom bi realizacijom dodatno unaprijedili poslovanja preduzeća, ali i pružanja usluga građanima.

Na ovoj sjednici Vlada je imenovala i svoj Pregovarački tim za predstojeće pregovore sa sindikatima predškolskog odgoja, osnovnog i srednjeg obrazovanja s ciljem donošenja kolektivnih ugovora za ove oblasti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital