al

Karijera / TIPS AND TRICKS

Kako odgovoriti na pitanje Što je za vas idealan posao?

12.06.2015. 15:46 / Izvor: Lider poslovni tjednik

Na razgovoru za posao nije jednostavno odgovoriti na pitanje o idealnom radnom mjestu. Prije svega, vrlo je velika šansa da posao na koji ste se prijavili zapravo nije ono što smatrate idealnim.

Poslodavci na razgovoru za posao pokušavaju shvatiti imate li vještine potrebne za obavljanje posla. Dodatno ih zanima koliko ste motivirani za obavljanje ponuđenog posla. Stoga ne bi bilo mudro objašnjavati kako ponuđena pozicija ne odgovara vašoj ideji idealnog posla. Umjesto toga, pokušajte povezati svoj odgovor s poslovnom pozicijom na koju te se prijavili.

Što spomenuti?

Bilo bi idealno kada biste idealan posao mogli opisati koristeći reference na neke elemente ponuđenog posla. Razmislite što vam najbolje odgovara. Uživate u rješavanju problema i konflikata? Savršeno funkcionirate pod pritiskom? Volite biti u kontaktu s ljudima? Proučite oglas za posao i pokušajte pronaći preklapanja. Ako ih pronađete, na dobrom ste putu.

Vaš odgovor ne mora sadržavati konkretnu poslovnu poziciju. Možete navesti odgovornosti za koje biste voljeli da su dijelom opisa vašeg radnog mjesta, vještine koje volite koristiti ili tip korporativne kulture koji vam najbolje odgovara.

Ukoliko neke navode možete potkrijepiti primjerima s poslova koje ste ranije obavljali, vaše će objašnjenje imati veću težinu. Istovremeno, to vam je prilika da navedete svoje najveće prednosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Karijera