Armina Sadiković, voditeljica: Novi profesionalni izazov

06.05.2013. 13:14 / Izvor: eKapija.ba
Armina Sadiković, voditeljica: Novi profesionalni izazov

Armina Sadiković, lijepo tv lice TV1 gledatelji već duže vremena mogu pratiti u ulozi voditeljice Sportskog bloka Dnevnika TV1. Uskoro gledatelji će je moći vidjeti i u ulozi voditeljice Centralne informativne emisije TV1.

Armina Sadiković, lijepo tv lice TV1 gledatelji već duže vremena mogu pratiti u ulozi voditeljice Sportskog bloka Dnevnika TV1. Rođena Banjalučanka, nakon završene  Treće gimnazije, upisala je Pravni fakultetu u Sarajevu. Iako se uspješno okušala i u manekenskim vodama, sebe ipak vidi u novinarstvu, a upravo svoje prvo novinarsko iskustvo stekla je na TV1 . Kako kaže, ljudi s kojima se susreće svaki dan su profesionalci u svom poslu, iskusni novinari i raduje ju činjenica što pripada jednom takvom timu. Uskoro gledatelji TV1 moći je pratiti i u ulozi voditeljice Dnevnika TV1.

Prezenter ste Sporta na TV1. Koliko je težak posao koji radite?

Onaj dio posla za koji sam ja zadužena zahtjeva disciplinu, punu predanost, naravno što bolje upoznavanje materije koju prezentiram. Posao ovog tipa u većini slučajeva je jako stresan. Postoje osobe koje se mogu nositi s tim i one koje ne. Ja spadam u ovu prvu skupinu.

Obično kažu da žene manje vole i prate sport. To očigledno ne važi za vas.

Sportski program je mnogo opušteniji, a i prilika je za veću dozu kreativnosti. Ja sam definitivno neko ko voli sport i ko život ne može zamisliti bez njega. Mislim da žene možda procentulano manje prate sport, ali ne znači da one koje ga prate manje poznaju ili vole. I žene znaju biti strastvene navijačice i simpatizeri. Također, posmatrano iz ugla profesije, prezentera i novinara, mislim da je lakše i ljepše svoju karijeru početi u sportskoj redakciji, kao što je slučaj sa mnom. Treba ići korak po korak.

Koliko su vam kolege pomogle, usmjerili vas?

Moram priznati da su mi kolege, sportski novinari TV1, Denis Huseinbegović i Vedran Drljević mnogo pomogli. Sa uputama kako se rade prilozi, kontaktima sportista i sportskih radnika. Za moje predstavljenje pred kamerama zaslužni su Sanjin Bećiragić i Nikolina Veljović, bez čijih sugestija i uputa, ne bih mogla zamisliti svoj početak.

Da li priželjkujete neki novi angažman u okviru televizije?

Već sam imala priliku biti dio tima informativne redakcije. Na samom početku, prije više od godinu dana, vodila sam i pripremala jutarnje vijesti, a kasnije, pola godine unazad i Vijesti u 17. Rad u ovoj redakciji je zahtjevniji, jer politička situacija u zemlji je komplikovana, turbulentna i nepredvidiva. No, nakon ovog iskustva u Informativnoj redakciji nazire se i moj novi angažman na TV1. Uskoro gledatelji će me moći vidjeti i u ulozi voditeljice Centralne informativne emisije TV1.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti