Nermina Mekić-Pieters: Manekenka uspješna i u konjičkom sportu

05.06.2017. 14:13 / Izvor: Akta.ba

Kao i svim Bosancima i Hercegovcima u dijaspori i moja je želja da jednog dana predstavljam svoju domovinu na nekom od značajnih takmičenja.

Manekenka Nermina Mekić-Pieters uspješna i u konjičkom sportu. "Kao i svim Bosancima i Hercegovcima u dijaspori i moja je želja da jednog dana predstavljam svoju domovinu na nekom od značajnih takmičenja."

Prvu godišnjicu braka 26-godišnja bosanskohercegovačka manekenka Nermina Mekić-Pieters i njen muž Erik Pieters, reprenzentativac Holandije i standardni prvotimac engleskog premijerligaša Stoke City obilježili su u Nermininom rodnom gradu Sarajevu.

Uglas ističu, da ima je Sarajevo izazov i da uvijek nađu nešto novo za vidjeti i posjetiti, a boravak u glavnom gradu naše države zbog njihovih ogromnih obaveza je i jednistvena prilika da posjete najužu rodbinu i prijatelje.

Ljubitelji fudbal o Eriku Pieters znaju dosta toga, a najviše ih je obradovala inforamcija da je prije tri sedmice poklonio svoj dres za liječenje mladog fudbalera Muhameda Talića iz Sanskog Mosta. Taj dres uskoro ide na aukciju, a za neku od narednih humanitarnih akcija ovog tipa on je obećao donirati par kopački na kojima je ugravirano njegovo ime.

Za svojim suprugom u sportskim aktivnostima ne zaostaje ni Nermina, ona se posvetila konjičkom sportu koji je posebno za žene izuzetno zahtjevan i naporan, a ponekad poprilično i opasan. Nakon što nam je pokazala par videa na kojima na konju preskače prepone, u hladovini jedne od sarajvskih bašti ispričala nam je od kuda ljubav prema ovom za naše prilike neobicnom sportu:

- U Holandiji gdje sam izbjegla sa roditeljima već sa šest godina sam počela jahti konja i od tada su oni moja velika ljubav. Trenutno imam dva konja, jednog koji je star preko 20 godina i koji je dobro istreniran i drugog koji ima nekih sedam godina koji je u naponu snage i sa kojim se redovno takmičim. Ovaj sport je izuzetno popularan u Holandiji, Republici Irskoj, Engleskoj, Francuskoj, Njemačkoj i sve te zemlje imaju odlične uslove za takmičenje i napredovanje. U Engleskoj redovno idem na natjecanja i do sada sam ostvarila niz zapaženih rezultata, ako ovako nastavim trenirati nadam se da ću za koju godinu stići među najveće zvijezde ovog sporta.

- Kao i svim Bosancima i Hercegovcima u dijaspori i moja je želja da jednog dana predstavljam svoju domovinu na nekom od značajnih takmičenja. Moj trener Irac mi kaže da ću za to biti spremna za otpilike dvije godine, a u međuvrmenu planiram stupiti u kontakt sa Konjičkim savezom BiH i raspitati se o proceduri i načinu kako se postaje reprenzentativac Bosne i Hercegovine . Inače, poznato je da je ovaj sport izuzetno skup i zahtjevan, naravno znam da baš moja domovina nije u sjajnoj finasiskoj situaciji i spremna sam pronaći i sponzore koji bi na neki način kompenzirali visoke troškove koje iziskuje ovaj sport.Sport je odlična nadopuna mom redovnom modnom, muzičkom i producentskom biznisu i izvanredno se uklapa u ove moje aktivnosti, jer kroz bavljenje sportom došla sam u kontakt sa velikim brojem biznismena, kaže za BHDINFODESK  Sarajka Nermina Mekić.

Mladi bračni par nakon Sarajeva putuje za Ameriku gdje će u obilasku znamenitosti ovog kontinenta, provesti ostatak svog godišnjeg odmora.

Teksti i foto: Namik Alimajstorović/ BHDINFODESK - Birmingham

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti