18. Business cafe na Sajmu privrede u Tešnju

17.05.2017. 12:26 / Izvor: Akta.ba
18. Business cafe na Sajmu privrede u Tešnju

Business cafe je jedinstveni networking event koji je namjenjen malim i srednjim preduzećima kao i svima onim koji žele pokrenuti vlastiti biznis.

Iz agencije Global Market Solutions najavljuju osmanaesti Business cafe koji će se održat 20.maja u sklopu sajma privrede u Tešnju sa početkom u 16,00 sati, u prostoru Distributivnog centra u Kraševu,Tešanj.

Business cafe je jedinstveni networking event koji je namjenjen malim i srednjim preduzećima kao i svima onim koji žele pokrenuti vlastiti biznis.

Govornici 18.Business cafea su Haris Memić i Salim Šišić.

Haris Memić je vlasnik IT kompanije Symphony koja važi za jednu od vodećih IT kompanija u Bosni i Hercegovini. Počeo je sa jednim laptopom i kuhinjskim stolom u očevom stanu a danas kompanija je orjentisana na riješavanje najvećih izazova u tehnologiji. Softverska riješenja su razvijali za velike projekte i kompanije, među kojima su i ODG pametne naočare koje koriste astronauti NASA-e.

Drugi govornik je Salim Šišić vlasnik kompanije Life Oil.

Kompanija Life Oil je ekskluzivni distributer  Total maziva za Bosnu i Hercegovinu i  zastupanik  najvećeg turskog proizvođača maziva OMV Petrol Ofisi. Rad i trud rezultiralo je da u veoma kratkom roku kompanija postane  primarni dobavljač Peugeot i Citroen- PSA mreže u BiH. Kao ekološki osviješćena kompanija uključena je  u sistem zbrinjavanja ambalažnog otpada posredstvom Ekopaka te  kroz tehnološke, edukativne i promotivne aktivnosti doprinosi osviješćavanju šire populacije o značaju zaštite okoline.

Business cafe je event koji ima za cilj podsticanje poduzetničkih aktivnosti kroz inspirativne priče uspješnih poduzetnike te samim tim i jačanjem društva u cijelini.

Organizatori ovog eventa su agencija GMS i Udruženje/Udruga privrednika Biznis centar Jelah-Tešanj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave