7. Ekonomski i trgovinski forum

07.09.2017. 09:41 / Izvor: Akta.ba
7. Ekonomski i trgovinski forum

Istog dana biće organizovan i pod-forum na temu "Povezivanje malih i srednjih preduzeća iz Kine i zemalja centralne i istočne Evrope".

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH obavještava da će se 28. novembra 2017. godine u Budimpešti (Mađarska) održati Šesti samit Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (Samit „16+1“) u okviru kog će biti održani sastanci šefova vlada Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, zajedno sa Sedmim ekonomsko-trgovinskim forumom.

Istog dana biće organizovan i pod-forum na temu „Povezivanje malih i srednjih preduzeća iz Kine i zemalja centralne i istočne Evrope“, te B2B sastanci. Pod-forum je značajan događaj koji teži okupiti najinovativnije, najznačajnije i rastuće kompanije, koje mogu imati značajne koristi od samog foruma, kao i doprinjeti vrijednosti istog. Cilj događaja je promocija razvoja trgovinske i investicione saradnje zemalja centralne i istočne Evrope i Kine, kao i kreiranje platforme za saradnju i razmjenu preduzeća iz ovih zemalja. Na događaju se očekuje učešće oko 400 preduzeća (100 iz Kine i 300 iz zemalja centralne i istočne Evrope).

Fokus je na sljedećim sektorima privrede: visoke tehnologije, IT i internet; medicina – zdravlje; vještačka inteligencija; zaštita životne sredine; proizvodnja opreme i logistika i moderna poljoprivreda.

Detaljnije informacije o događaju, uključujući i fokusne sektore možete pogledati u materijalu koji se nalazi u prilogu (“China-CEEC SMEs Matchmaking Event”).

S obzirom da je u toku process prijavljivanja i selekcije prijavljenih kompanija, pozivamo sve zainteresovane bh kompanije, iz odgovarajućih oblasti privrede, da se prijave za učešće. Krajnji rok za prijavu je utorak 12.09.2017. godine. Popunjenu prijavnicu je potrebno dostaviti na e-mail: ivana.knezevic@komorabih.ba ili fax: 033 566 239. Kontakt osoba je: Ivana Knežević (tel: 033 566 237).

Kompanije koje imaju spremne projekte treba da ih ukratko opišu u prijavnom obrazcu, u za to predviđenoj rubrici, jer je jedan od organizatora događaja Kineska banka koja je zainteresovana za finansiranje projekata. Takođe, potrebno je da poštujete rok za prijavu, s obzirom da je broj učesnika iz svake zemlje ograničen i da se vrši naknadna selekcija prijavljenih kompanija.

PREUZMI DOKUMENT:
Prijava

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave