Đaci u klupe, poduzetnici na Business Cafe

16.08.2016. 15:03 / Izvor: Akta.ba
Đaci u klupe, poduzetnici na Business Cafe

Hajrudin Ahmetlić (HIFA group) i inovatori platforme edu720 govornici septembarskog Business Cafe-a.

Nakon izuzetno uspješnih Business Cafe događaja u Sarajevu i Tešnju održanih u maju, agencijA Global Market Solutions treću sezonu Business Cafe-a nastavlja u Sarajevu, i  to 1.septembra. Četrnaesti Business Cafe otvara jesenju sezonu evenata u regiji, a održat će se u Atrium sali hotela Europe 1.septembra sa početkom u 18,00 sati. Prisutni će imati priliku poslušati priče o uspjehu jednog od najuspješnijih poduzetnika u BiH koji se vrlo rijetko pojavljuje u medijima – Hajrudina Ahmetlića generalnog direktora HIFA grupacije, te inspirativnu priču mladih, ambicioznih inovatora edukativne platforme edu720 – Vedrana Hadžimehmedagića i Adnana Bešovića.

FILANTROPIJA, PODUZETNIŠTVO, INOVACIJA

Hajrudin Ahmetlić, uspješno obnaša funkciju generalnog direktora HIFA petrol i svulasnik HIFA grupacije koja u svom vlasništvu ima benzinske pumpe, poljoprivredne apoteke, autopraonice, te proizvodne pogone, ali se bave i veleprodajom, distribucijom i transportom. Osim trgovine naftom i naftnim derivatima, ova grupacija je diverzifikovala svoje poslovanje tokom prošle godine, te se našla na drugom mjestu najsupješnijih kompanija u BiH. Ova u potpunosti domaća grupacija je sa radom počela prije tačno 20 godina, a od tada bilježi konstantan rast, te su danas najveći distributer nafte i naftnih derivata u BiH koju izvoze u 9 zemalja regiona. Prošle godine HIFA grupacija je proglašena najpoželjnijim poslodavcem. HIFA grupacija osim što zapošljava veliki broj radnika, poznata je i po filantropiji i nesebičnom doprinosu društvu.

Kada je Edin Mehić, vlasnik platforme za traženje posla posao.ba te suosnivač hub-a za inovacije – Networks, objavio vijest o fantastičnim rezultatima ovog inovatinog dvojca bilo je sigurno da je ispred njih zagarantovan uspjeh. Upravo uz podršku Networksa, Adnan Bešović i Vedran Hadžimehemedagić su razvili edukativnu platformu edu720.com te u samo 6 mjeseci od početka rada, počeli da generišu prihode i to poslujući sa najvećim multinacionalnim kompanijama u tri zemlje. Aplikacija je dostupna u mobilnoj i desktop varijanti, a namijenjena je onima koji žele da uče u današnjem vremenu kada dolazi do prebrze razmjene i plasmana informacija, naročito kompanijama koje žele usavršiti vještine i znanje svojih uposlenika. Materijali za učenje su bazirani na principu nanolearning koje je veoma popularno u današnjem užurbanom načinu života. Ono omogućava usvajanje sadržaja određene oblasti u  kratkom vremenskom periodu.

Svi zainteresovani za event se mogu prijaviti putem maila info@gms.ba, ulaz je besplatan uz pozivnicu.  

Ni ovaj put nije izostala podrška medijskih sponzora poslovnog portala Akta.ba, portala RadioSarajevo.ba, radio stanica Antena i RSG, dnevnih novina Oslobođenje, te kvartalnog magazina Reunion. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave