Digital-born Media Carnival 14. jula počinje u Kotoru

25.05.2017. 14:38 / Izvor: Akta.ba
Digital-born Media Carnival 14. jula počinje u Kotoru

Cilj događaja je da obezbjedi regionalnu platformu na kojoj će najnoviji trendovi u pogledu intersekcije tehnologije i društva.

Digital-born Media Carnival je 4-dnevni događaj koji će se održati u Kotoru, Crna Gora od 14. do 18. jula 2017. godine, a koji će okupiti više od 100 predstavnika onlajn medija, info-istraživača i entuzijasta za digitalna prava.

Cilj događaja je da obezbjedi regionalnu platformu na kojoj će najnoviji trendovi u pogledu intersekcije tehnologije i društva biti predstavljeni i razmotreni u prijatnom okruženju, kako bismo učili jedni od drugih. Kroz miks interaktivnih panela, razgovora, radionica i praktičnih treninga, vodeći stručnjaci će pružiti svoje viđenje o budućim izazovima po slobodu izražavanja i profesionalizam u onlajn medijima.

Glavne teme događaja su lažne vijesti, etika, održivost, biznis modeli, kreativnost, inovativno izvještavanje, manipulacije, tržište online medija, nadzor komunikacija, privatnost, post-istina itd.

SHARE Fondacija, Misija OSCE-a u Srbiji, Ministarstvo inostranih poslova Holandije i kancelarija Predstavnika OSCE za slobodu medija pozivaju predstavnike medija, novinare, blogere, umjetnike, zaštitnike ljudskih prava, haktiviste, medijske startape i druge entuzijaste da se prijave za učešće i stipendije.

Prijave su otvorene do 1. juna 2017. godine, a više informacija je dostupno na www.shareconference.net/carnival.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave