Info dan: Javni poziv za dodjelu grant sredstava iz Challenge fonda

11.05.2017. 12:05 / Izvor: Akta.ba
Info dan: Javni poziv za dodjelu grant sredstava iz Challenge fonda

INTERA Tehnološki Park u srijedu, 17.5.2017. godine organizira info dan kako bi se predstavio Javni poziv za dodjelu grant sredstava iz Challenge fonda.

INTERA Tehnološki Park u srijedu, 17.5.2017. godine organizira info dan kako bi se predstavio Javni poziv za dodjelu grant sredstava iz Challenge fonda. Info dan će se održati u prostorijama INTERA Tehnološkog parka s početkom u 11h.

Challenge fond uspostavljen je u okviru projekta Challenge to change - C2C koji financijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju – Sida/Veleposlanstva Švedske u BiH, a koji će u iduće četiri godine provoditi Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih poduzeća. Partner u projektu je i regija Ostergotland, Istočna Švedska. Ukupna vrijednost projekta je 3,2 miliona eura.

Prvi javni poziv za dodjelu grant sredstava iz Challenge fonda za inovativne poslovne ideje predstavljen je u Sarajevu. Sredstva u ukupnom iznosu od 2,3 miliona eura namijenjena su mikro, malim i srednjim poduzećima sa područja Bosne i Hercegovine i Švedske, kao i startup-ima sa inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

Za potencijalne korisnike iz kategorije startup-a predviđen je maksimalni iznos granta od 10.000 eura, dok korisnici iz kategorije mikro, malih i srednjih poduzeća mogu računati na podršku u maksimalnom iznosu do 30.000 eura. Javni poziv ostaje otvoren do 12. lipnja 2017. godine.

Na info danu predstavnici će svim sudionicima predstaviti poziv te odgovoriti na sva pitanja kako bi potencijalnim korisnicima približili način prijave ali i unaprijed eliminirali greške.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na info@intera.ba najkasnije do utorka, 16.5.2017. godine. Za prijavu je dovoljno dostaviti osnovne kontakt podatke (ime i prezime i kontakt broj).

Detaljnije o pozivu možete pronaći na www.c2c.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave