Konferencija "Kompetencije u predškolskom odgoju i obrazovanju"

12.05.2017. 12:55 / Izvor: Akta.ba
Konferencija 'Kompetencije u predškolskom odgoju i obrazovanju'

Cilj ovog projekta je inovacija i modernizacija prvog ciklusa akademskih studija u predškolskom obrazovanju u BiH kroz uvođenje kurikuluma zasnovanog na kompetencijama.

Univerzitet u Travniku nosilac je projekta TEACHER i jedini Univerzitet u Bosni i Hercegovini koji je dobio priliku da vodi projekat u okviru programa ERASMUS+. Ostali članovi konzorcija i partneri na ovom projektu su: Univerzitet u Bihaću, Univerzitet u Tuzli, Sveučilište u Mostaru, Sveučilište Hercegovina, Nezavisni Univerzitet Banja Luka, Sveučilište u Zagrebu, The Manchester Metropolitan University iz Velike Britanije, Matej Bel University in Banska Bystrica iz Slovačke, Univerzitet Alba Iulia iz Rumunije i Društvo zaposlenika predškolskih ustanova Federacije Bosne i Hercegovine.

Cilj ovog projekta je inovacija i modernizacija prvog ciklusa akademskih studija u predškolskom obrazovanju u Bosni i Hercegovini kroz uvođenje kurikuluma zasnovanog na kompetencijama. Projekat nastoji da identifikuje kompetencije potrebne na tržištu rada koje je prema tome neophodno uvesti u nastavni plan i program. Osim toga, projekat nastoji da poboljša interaktivnu nastavnu metodiku i transverzalne (prenosive) vještine akademskog osoblja  koje su potrebne u svrhu modernizacije cjelokupnih studija.

U sklopu projektnih aktivnosti Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku bit će domaćin Uvodne konferencije pod nazivom "Kompetencije u predškolskom odgoju i obrazovanju" koja će se održati 18. i 19. maja 2017. godine na Edukacijskom fakultetu Univerziteta u Travniku. Konferencija ima za cilj prezentaciju rezultata istraživanja koje je provedeno na interesnim grupama predškolskog odgoja koje će prezentirati predstavnici partnerske institucije Univerziteta u Mančesteru kao i prezentaciju rezultata analize studijskih programa predškolskog odgoja partnerskih institucija BiH koje su uključene u projekat TEACHER, a koje će prezentirati Sveučilište u Zagrebu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave