Ljetni seminar iz islamskih finansija u Sarajevu

16.06.2017. 13:02 / Izvor: Akta.ba
Ljetni seminar iz islamskih finansija u Sarajevu

Sarajevo Certificate in Islamic Banking naziv je seminara iz oblasti islamskih finansija koji se, po prvi put u Bosni i Hercegovini, izvodi u julu ove godine.

Sarajevo Certificate in Islamic Banking (Certifikat u islamskim finansijama Sarajevo) naziv je seminara iz oblasti islamskih finansija koji se, po prvi put u Bosni i Hercegovini, izvodi u julu ove godine. Seminar organizuju Centar za islamsku ekonomiju, bankarstvo i finansije (CIEBF) Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i BBI Academy, s ciljem kreiranja platforme za obrazovanje, promociju, istraživanje i razvoj islamske ekonomije i finansija kao najbrže rastućeg modela finansiranja u svijetu.

Islamsko bankarstvo je najbrža rastuća industrija u svijetu, sa stopama rasta od oko 20% i hiljade novih radnih mjesta na godišnjem nivou, a veičina tržišta će do 2018. doseći 3,4 triliona dolara.

Seminar će učensicima omogućiti da, tokom intenzivnog programa u trajanju od četiri dana, poboljšaju i razviju svoja znanja i vještine iz islamskih finansija, najnovijih trendova i praktične primjene islamskog bankarstva u islamskim komercijalnim i investicionim bankama, osiguravajućim kompanijama, investicionim fondovima, te istraživačkim i razvojnim institucijama. Predavanja će održati profesori i stručnjaci sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, Bolton Univerziteta i Markfield Instituta iz Velike Britanije.  

CIEBF ima međunarodnu reputaciju u nastavi, provođenju istraživanja, treninga, konferencija, seminara u oblasti islamske ekonomije, bankarstva i finansija. U okviru ovih aktivnosti, CIEBF izvodi i master program "Islamic banking"  sa zajedničkom diplomom sa Bolton Univerzitetom iz Velike Britanije, koji je odabran  među 5 najboljih studijskih programa iz ove oblasti u svijetu. Profesionalni partner programa je BBI banka koja svim studentima ovog studija iz BiH dodijeljuje svake godine stimulativne stipendije u iznosu od 40%-80% ukupne školarine.  

Sarajevo Certificate in Islamic Banking će biti održan u periodu 3. - 6. jula 2017. godine u prostorijama Ekonomskog fakutleta Univerziteta u Sarajevu, a sve informacije dostupne su na web stranici Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu na linku: http://www.efsa.unsa.ba/ciebf/.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave