Manifestacija 'Dani zdravstva' od 28. do 30. septembra u Skenderiji

22.09.2017. 09:28 / Izvor: Fena
Manifestacija 'Dani zdravstva' od 28. do 30. septembra u Skenderiji

KJP Centar "Skenderija" radi promocije zdravlja i aktivnosti koje doprinose zdravlju, od 28. do 30. septembra u Sarajevu organizira manifestaciju "Dani zdravlja".

KJP Centar "Skenderija" radi promocije zdravlja i aktivnosti koje doprinose zdravlju, od 28. do 30. septembra u Sarajevu organizira manifestaciju "Dani zdravlja".

U okviru manifestacije bit će održan 17. sajam medicine i Prvi sajam za osobe treće životne dobi - "Zlatna dob". 

Stručnu podršku u organizaciji pružit će Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo, kantonalne zdravstvene ustanove te strukovne komore - Ljekarska komora FBiH, Stomotološka komora FBiH, Komora diplomiranih zdravstvernih inžinjera, te medicinskih sestara i tehničara svih profila FBiH i druga udrženja. 

Pored prezentacije proizvoda i usluga putem izložbenog prostora, pojedini učesnici i kompanije imat će priliku da održe kurseve i edukacije. 

Po riječima direktora Centra Skenderija Amera Kape, organizatori žele da vrate sajamsku djelatnost u Sarajevo i BiH.

"'Sajam zdravstva' ponovo organizujemo nakon šestogodišnje pauze. Očekujemo da će tokom tri dana manifestacije dvorana 'Mirza Delibašić' biti centralno mjesto neposredne prezentacije proizvoda i usluga, te neposredne komunikacije stručnjaka i krajnjih korisnika", kazao je Kapo.

Ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Zilha Ademaj naglasila je da su učešće na sajmu dosad prijavile sve zdravstvene ustanove iz Kantona Sarajevo, osim Kliničkog centra.

"Svi posjetioci će imati priliku da se informišu radi poboljšanja zdravlja. Prijavljen je veliki broj tema interesantnih za svakog. Biće dosta tema iz oblasti prevencija bolesti, zatim savjetovanja ljekara i farmaceuta. Građani će moći dobiti preporuku za sve ono što iz zanima. Osim toga, za posjetioce će biti organiziorano mjerenje krvnog pritska, šećera u krvi, mjerenje BMI, zatim stručne preporuke zdrave ishrane, pokazne vježbe za rast i razvoj", kazala je Ademaj.

Ulaz na manifestaciju će biti slobodan za sve zainteresovane od 10 do 18 sati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave