Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana

18.04.2017. 09:18 / Izvor: Akta.ba
Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana

Zainteresovane njemačke firme dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju..

Nakon Münchena (2015.) i Dortmunda (2016.), ovogodišnja konferencija "Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana" po prvi put će se održati izvan Njemačke. Konferencija ove sourcing-inicijative za Zapadni Balkan - projekta njemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, nabavu i logistiku (BME), njemačkog Saveznog ministarstva za privredu i energiju (BMWi) te njemačkih Vanjskotrgovinskih komora (AHK) održat će se 31. maja u Beogradu.

Cilj projekta je da se u okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana sastanu sa njemačkim firmama koje su zainteresovane za uspostavljanje poslovnih kontakata sa proizvođačima iz ove regije, tj. njihovim novim potencijalnim dobavljačima roba i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja.

Zainteresovane njemačke firme dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i manji broj firmi iz elektro i elektronskog sektora.

Koncept projekta se bazira na B2B-matchmaking platformi:

  • Četrdeset osam (48) profila zainteresovanih njemačkih kompanija se nalazi u prilogu dopisa, sa opisima djelatnosti kompanija i konkretnim proizvodnim zahtjevima koji su upućeni firmama u zemljama Zapadnog Balkana. U profilima njemačkih kompanija se navodi šta sve firma, tj. proizvođač iz regiona treba da ima u svom proizvodnom portfoliju kako bi se kvalifikovao za potencijalnu saradnju.
  • Svoju zainteresovanost za učešće u projektu ostvarujete kroz popunjavanje prijavnog formulara koji se takođe nalazi u prilogu ovog dopisa.
    Dostavljene aplikacije se šalju njemačkim kompanijama na uvid koje kroz sistem ocjenjivanja biraju firme s kojima žele da održe sastanak na događaju u Beogradu ove godine. 
  • Ukoliko ste se prepoznali kao potencijalni dobavljač neke od njemačkih kompanija, pozivamo vas da popunite prijavni formular i pošaljete ga na e-mail: sanjin.purgic@ahk.ba najkasnije do 25.4.2017.g.  

 
Važne napomene:

  • Prijavni formular se popunjava na engleskom jeziku. Popunjavaju se samo predviđena polja za odgovore u koloni B.
  • Službeni jezik na B2B događaju je engleski, tj. B2B sastanci će se odvijati na engleskom jeziku (opcionalno njemački jezik).
  • Broj mjesta na B2B događaju je ograničen, o konačnom odabiru za učešće na B2B susretu 31.5.2017. u Beogradu odlučuju njemačke kompanije.
  • Kotizacija za učešće na ovom događaju se ne naplaćuje. 
PREUZMI DOKUMENTE:
Kompanije
Prijava

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave