Okrugli sto "Vino kao bosanskohercegovački brend“

18.08.2015. 14:01 / Izvor: Akta.ba
Okrugli sto 'Vino kao bosanskohercegovački brend“

Okrugli sto će se realizirati u dva temaska dijela. Prvi tematski dio se odnosi na prezentaciju analize pod nazivom „Stanje i perspektiva razvoja vinogradarstva i vinarstva u Bosni i Hercegovini do 2021. godine".

U okviru razvojnog partnerstva s kompanijom MESSER BH Gas d.o.o., podržanog od strane develoPPP.de programa, koji se po nalogu Njemačkog Saveznog ministarstva za privrednu saranju i razvoj (BMZ) implementira putem Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, te u suradnji s Federalnim agromediteranskim zavodom Mostar i Regionalnom agencijom za razvoj Hercegovine- REDAH, bit će održan okrugli sto na temu „Vino kao bosanskohercegovački brend“- Mogućnosti poboljšanja kvalitete vina kroz uvođenje suhog leda u proces proizvodnje, a koji će se održati u četvrtak, 20. augusta s početkom u 11 sati u hotelu Brotnjo u Čitluku.

Okrugli sto će se realizirati u dva temaska dijela. Prvi tematski dio se odnosi na prezentaciju analize prof. dr. sc. Marka Ivankovića pod nazivom „Stanje i perspektiva razvoja vinogradarstva i vinarstva u Bosni i Hercegovini do 2021. godine“, dok će se u drugom dijelu govoriti na temu „Mogućnosti korištenja suhog leda u procesu proizvodnje vina“ sa posebnim osvrtom na praktična iskustva u primjeni suhog leda koja će prezentirati g. Darko Bogdanović – Vinarija Aleksandrović i MESSER-ovi stručnjaci Admir Ibrahimović i Pavo Šaravanja, uz  moderaciju prof.dr.sc. Marka Ivankovića.

"Prva radionica na temu „Široki spektar korištenja suhog leda“ održana je u Mostaru u augustu prošle godine. Zbog interesa za specifičnu primjenu suhog leda u vinarstvu, odlučili smo se ovaj put prezentirati samo one informacije koje su relevantne i korisne za vinare", saopćili su iz kompanije MESSER BH Gas.

Više informacija na  www.messer.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave