Okrugli stol: Budućnost tekstilne i odjevne industrije- iskustva - SR Njemačke, 28. septembra u Sarajevu

21.09.2012. 08:07 / Izvor: eKapija.ba
Okrugli stol: Budućnost tekstilne i odjevne industrije- iskustva - SR Njemačke, 28. septembra u Sarajevu

Asocijacija tekstila, odjeće, kože i obuće Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine u oviri aktinosti vezanih za pripremu bh. preduzeća za poslovanje sa članicama Evropske Unije, 28.09.2012. godine organizira okrugli stol na temu "Budućnost tekstilne i odjevne industrije - iskustva SR Njemačke".

Temu okruglog stola će prezentirati Yvonne Hendrych, direktorica predstavništva konfederacije njamačke odjevne i modne industrije iz Brisela. Predavanje će biti fokusirano na razvoj i inovacije, međunarodnu suradnju, motivisanje mladih za bavljenje ovom industrijom i traženje mogućnosti za razvoj ovog sektora.

U okviru okruglog stola bit će upriličena i prezentacija rezultata istraživanja na temu "Odnos bh. dizajnera i privrede". Rezultate će prezentirati prof.dr. Amra Zulfikarpašić, predsjednica Udruženja likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti i dizajnera BiH.

Zainteresirani za prisustvo na okruglom stolu potrebno je da svoj dolazak potvrde do 26.09.2012. godine na e-mail: elma.kovacevic@komorabih.ba ili tel: 033 566 187

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave