Predavanje o mogućnostima plantažnog uzgoja lješnjaka

13.07.2015. 16:46 / Izvor: Akta.ba
Predavanje o mogućnostima plantažnog uzgoja lješnjaka

U petak 17. srpnja 2015., s početkom u 20:00 sati, u kino dvorani Posušje održati će se predavanje o mogućnostima plantažnog uzgoja lješnjaka na području Općine Posušje.

U petak 17. srpnja 2015., s početkom u 20:00 sati, u kino dvorani Posušje održati će se predavanje o mogućnostima plantažnog  uzgoja lješnjaka na području Općine Posušje.

Predavač je Vlado Moulis poljoprivrednik iz Daruvara vlasnik plantaže lješnjaka od 95 hektara, ujedno i  najveće plantaže u Hrvatskoj. Uzgojem lješnjaka  bavi se već više od 30 godina, a zainteresiranim poljoprivrednim proizvođačima kao i cjelokupnoj javnosti predstaviti će vlastite inovacije u proizvodnji ove poljoprivredne kulture kojom se postiže brži i veći urod po stabljici.

Lješnjak se prvenstveno koristi u  prehrambenoj, a  u posebno konditorskoj industriji. Plod i korisne tvari ploda lješnjaka koriste se i u medicinskoj i farmaceutskoj industriji. Zbog ovakve višestruke mogućnosti korištenja, potražnja za lijeskom i njenim plodovima na tržištu stalno raste. Povećana potražnja uzrokuje povećanu sadnju plantaža te intenziviranje tehnologije u svijetu.

Pozivaju se svi zainteresirani stanovnici općine Posušje da nazoče ovom zanimljivom predavanju jer će na predavanju moći čuti sve bitne informacije o sadnji, uzgoju, obradi i financijskoj koristi koja dolazi od sadnje lješnjaka.

Organizatori ovog predavanja su Općina Posušje kroz, Odjel za razvoj, i Braniteljska zadruga Eko Hercegovina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave