Regionalni privredni razgovori u Gradačcu: Perspektive za lokalnu privredu

21.04.2017. 11:48 / Izvor: Akta.ba
Regionalni privredni razgovori u Gradačcu: Perspektive za lokalnu privredu

Cilj održavanja konferencije je promocija privrednih potencijala ove regije i razmatranje mogućnosti proširenja saradnje.

Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini (AHK BiH) u saradnji sa udruženjem Wirtschaftsverein BiH organizator je regionalne privredne konferencije pod nazivom „Perspektive za lokalnu privredu”, koja će se održati  u utorak, 25. aprila 2017. god. u dvorani „Skenderija” u Gradačcu.

Cilj održavanja konferencije je promocija privrednih potencijala ove regije i razmatranje mogućnosti proširenja saradnje sa njemačkim partnerima. Predstavništvo njemačke privrede u BiH će ovom prilikom predstaviti Njemačku inicijativu za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana te konkretne mjere podrške bh. izvozu i unapređenju privredne saradnje između ove dvije zemlje.

U okviru događaja održat će se panel diskusija „Izvoz kao ključ uspjeha“, čiji učesnici će biti: Gunther Neubert – direktor Predstavništva njemačke privrede u BiH, Snježana Köpruner – predsjednica njemačko-bosanskohercegovačkog privrednog udruženja Wirtschaftsverein BiH,  Samira Sulejmanović – šef Odsjeka za bilateralne trgovinske odnose pri Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Damir Bišanović – direktor kompanije TMD Dommers Lighting d.o.o. te predstavnik kompanije Wagner Automotiv d.o.o.

Pozivaju se predstavnici kompanije iz Gradačca i regije da učestvuju na ovoj konferenciji. Više informacija na web stranici Predstavništva njemačke privrede u BiH. Događaj se održava uz podršku ProCredit Bank d.d. Početak konferencije je u 12:30 sati.

PREUZMI DOKUMENT:
Agenda

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave