Sajam "Ekobis 2017" u Bihaću od 14. do 16. septembra

16.06.2017. 08:31 / Izvor: Akta.ba
Sajam 'Ekobis 2017' u Bihaću od 14. do 16. septembra

Privredna komora Unsko - sanskog kantona poziva Vas da uzmete učešće na jubilarnom 15. Međunarodnom sajmu ekologije.

Privredna komora Unsko - sanskog kantona poziva Vas da uzmete učešće na jubilarnom 15. Međunarodnom sajmu ekologije "EKOBIS 2017" koji će se i ove godine održati na prostoru SRC "Luke" u Bihaću od 14-16. septembra 2017. godine. 

Ciljevi manifestacije koja uspješno traje već 14 godina su promocija i tržišna valorizacija proizvoda i usluga koji doprinose realizaciji ciljeva održivog razvoja. Iz tog razloga je sajam namjenjen svim akterima koji u ovoj oblasti imaju uticaj – privredi, vladinom i javnom sektoru, obrazovnim institucijama, medijima, civilnom sektoru, te građanstvu.

Ovogodišnja sajmska manifestacija tematizirat će Vodu, odnosno njen sveukupni prirodni, biološki, ekonomski i ekološki značaj za grad Bihać i Unsko-sanski kanton. Upravo ove godine završava generacijski projekt, odnosno uspostava potrojenja za odvodnju i prečišćavanje otpadnih voda u gradu Bihaću. Puštanjem u rad ovog postrojenja kvaliteta vode rijeke Une u samom gradu i nizvodno od mjesta ispuštanja biti će značajno poboljšana što će imati pozitivne efekti na zaštitu prirode i bio diverzitet u cjelini.

Kvaliteti manifestacije će doprinijeti i raznovrsni tematski sadržaji poslovno - edukativnog karaktera, u saradnji sa stručnim udruženjima i afirmisanim profesionalcima, kreirani u skladu sa potrebama privrede i aktuelnim privrednim trendovima.

Organizator sajma već 14 godina ulaže velike napore organizirajući sajam i sajamske aktivnosti kojima je cilj promocija održivog razvoja i zdravog načina življenja korištenjem ekološko prihvatljivih proizvoda, te afirmicija Grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona u tom pravcu. 

Grad Bihać, kao domaćin i suorganizator, će u sklopu pratećih sadržaja organizirati Poslovni forum gradova-prijatelja, sa željom da ovaj sadržaj u budućnosti pređe u tradicionalan. Na poslovnom forumu planirana je prezentacija privrednih potencijala i aktualnih projekata svih prisutnih gradova-prijatelja sa naglaskom na proširenje međusobne saradnje.

Grad će također staviti na raspolaganje svoju administrativnu službu koja će animirati i pozivati izlagače na sajam. Također će se zajednički pozvati zvaničnici i definirati protokol svečanog otvaranja sajma.

Suorganizatori sajma su Grad Bihać i Vlada Unsko - sanskog kantona, dok su podršku dali Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Federalno ministarstvo turizma i okoliša, Vanjskotrgovinska komora BiH, Privredna komora FBiH, Agencija za vodno područje rijeke Save, Fond za zaštitu okoliša FBiH.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave